fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS predao listu za parlamentarne izbore

DPS predao listu za parlamentarne izbore

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) predala je danas listu “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” za parlamentarne izbore 30. avgusta.

Prvi na listi je zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković, a na drugom mjestu politički direktor partije Branimir Gvozdenović.

Na trećem mjestu je član Predsjedništva DPS-a Milutin Simović, na četvrtom poslanica Alekandra Vuković, a na petom član Predsjedništva Mevludin Nuhodžić.

Iz DPS-a su kazali da lista koju su predali, a koju je potpisalo skoro 70 hiljada građana, predstavlja najbolju političku ponudu, što je, kako su naveli, garancija da će ta partija biti ubjedljivi pobjednik na predstojećim izborima.

Marković je kazao da DPS kampanju vidi kao priliku da građanima predstavi rezultate četvorogodišnjeg rada Vlade, kao nosioca izvršne vlasti i ujedno najodgovornijeg za realizaciju pobjedničkog izbornog programa iz 2016. godine.

“Podsjećamo na to šta smo obećali građanima u toj kampanji, a šta smo realizovali od naših obećanja. Vrlo konkretno, jasno i vidljivo od Ulcinja do Pljevalja, od Tivta, Kolašina i Plava svjedoci smo jednog novog lica Crne Gore”, naveo je Marković.

On je dodao da u DPS-u smatraju da na osnovu takvih rezultata sa punim pravom mogu od građana da traže povjerenje i za naredni mandate, u kome će, kako je najavio, dovesti do kraja brojne projekte koje je započela ova vlada.

“Glas za DPS je najpouzdaniji garant odbrane našeg državnog suvereniteta i zato vjerujem u našu najubjedljiviju pobjedu do sada”, kazao je Marković.

Marković je kazao da su, nažalost, i ovog 30. avgusta, oni koji su u maju 2006. godine rekli “ne” crnogorskoj državnosti ponovo nametnuli istu izbornu temu.

“Da li želimo sopstvenu državu, da li želimo da upravljamo svojom budućnošću, da li je to budućnost u modernoj i razvijenoj Evropi na temeljima antifašizma? Ili ćemo se odreći svega toga za račun tuđih interesa i pretvoriti Crnu Goru u bezimeni dio tuđih nacionalnih i političkih interesa?”, naveo je Marković.

On je rekao da nema ni najmanju dilemu da će većinska Crna Gora predvođena DPS-om i 30. avgusta ponovo kazati veliko i odlučno “da” svojoj domovini.

Iz DPS-a kazali su da se na listi nalazi prvi put 54 odsto novih osoba i da se jedan broj povukao kako bi omogućili da mjesto pripadne nekom od mlađih kadrova, ili onima koji do sada nijesu bili kandidati.

“Pored onih koji to čine tradicionalno, takav gest učinili su i Darko Radunović, Aleksandar Žurić i Aleksandar Bogdanović”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će DPS u predstojećoj kampanji, kroz razne forme medijske i neposredne komunikacije, predstaviti svoj program, uz apsolutno poštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela.

Najčitanije