fbpx
NaslovnicaCrna GoraDo dvije hiljade EUR podrške za 23 doktora nauka

Do dvije hiljade EUR podrške za 23 doktora nauka

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja sufinansiraće 23 doktorske disertacije na akreditovanim programima doktorskih studija koje su odbranjene od početka 2020. do kraja prošle godine.

Iz Ministarstva su rekli da je konkurs za sufinansiranje troškova realizovanog doktorskog istraživanja uspješno sproveden i da će doktorske disertacije biti podržane sa do dvije hiljade EUR.

Oni su podsjetili da su krajem juna ove godine raspisali konkurs, ukupnog budžeta od 50 hiljada EUR, sa rokom prijave do 31. jula.

“Veoma dobar odziv ukazuje da je takva podrška, koja je izostala u nekim od prethodnih godina, itekako bila potrebna mladim doktorima nauka koji su se opredijelili da nakon završetka doktorskih studija, nastave svoj naučnoistraživački rad u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, upravo na taj način se doprinosi, ne samo razvoju naučnoistraživačke djelatnosti i zajednice Crne Gore, već generalno jačanju ljudskih resursa na kojima počiva ekonomski i društveni razvoj države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije