fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF će inicirati opoziv Đukanovića

DF će inicirati opoziv Đukanovića

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) tražiće od Ustavnog suda izjašnjenje i inicirati opoziv predsjednika države Mila Đukanovića zbog izjave da oni koji su glasali protiv nezavisnosti nemaju prava da budu ambasadori Crne Gore.

Đukanović je danas tokom obraćanja na Cetinju kazao da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Šef klupa poslanika DF-a Slaven Radunović, kazao je da je Đukanović ovom izjavom prekršio Ustav i osnovna ljudska prava određenih ljudi.

On je citirao Ustav u kome piše da se prava i slobode ostvaruju se na osnovu Ustava i potvrđenih međunarodnih sporazuma i da su svi pred zakonom jednaki bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo.

“Građani ove države koji su učestvovali na jednom izjašnjavanju, plebiscitu zbog toga kako su se izjasnili ne mogu da obavljaju javnu funkciju u zemlji u kojoj je Đukanović predsjednik i šef režima 30 godina”, kazao je Radunović tokom sjednice Skupštine.

Prema njegovim riječima, to je najeksplicitniji vid kršenja ljudskih prava od kada je uvedeno višestranačje.

“Ovo je vrhunac drskosti koji ne bi smio da se završi na način da Đukanović nastavi da obavlja ovu funkciju”, dodao je Radunović.

On je rekao da očekuje najozbiljnije reakcije svih institucija u Crnoj Gori, nevladinih organizacija i diplomatskog kora.

Radunović je kazao da će probati da dobiju potpies 25 poslanika, koliko je potrebno da bi se pokrenuo opoziv.

“Đukanović je ovim pokazao da on nije predsjednik svih građana Crne Gore”, rekao je Radunović.

Najčitanije

Cijene nafte stabilizovale se na 88 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte stabilizovale su se u utorak na međunarodnim tržištima...