fbpx
NaslovnicaCrna GoraBudućnost Voli sjutra protiv Efesa

Budućnost Voli sjutra protiv Efesa

Podgorica, (MINA) – Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Podgorici protiv Anadolu Efesa utakmicu 28. kola Evrolige.

Turski predstavnik prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio je 106:68.

U dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je 17 pobjeda i ima 11 više od rivala.

Regionalni šampion nalazi se u seriji od sedam uzastopnih poraza u Evroligi, a posljednji trijumf upisao je 25. januara protiv Gran Kanarije (75:70).

Bek podgoričkog tima, Nemanja Gordić kazao je Budućnost čeka težak meč protiv još jedne ekipe iz Top 4.

“Efes je izuzetna ekipa, pogotovo napadački gdje je sigurno jedna od najboljih u Evroligi. To će biti veoma važna utakmica za obje ekipe. Za Efes zbog pozicije na tabeli, a za nas je to posljednja utakmica pred plej-of ABA Lige i posljednja utakmica na domaćem terenu u Evroligi. Želimo da se pokažemo u što boljem svijetlu, da damo sve od sebe kako bi ubilježili još jednu pobjedu pred svojim navijačima“, kazao je Gordić.

Trener Jasmin Repeša kazao je da je Anadolu Efes u dobroj formi, podsjećajući da su senić prekinuli seriju od pet pobjeda.

„Odlično održavaju formu tokom cijele sezone, odbrana im je na visokom nivou, imaju svoj ritam i stil igre na koji moramo odgovoriti na pravi način. Orijentisani su na pik-and-rol igru u napadu, sa odličnim šuterima i dobrim centrima. Potrebno je da izađemo na teren kao i na prošlom meču i da budemo fokusirani od početka do kraja meča“, kazao je Repeša.

Duel u dvorani Morača počeće u 20 sati.

Najčitanije

uprava policije

Za vikend uhapšeno 26 vozača

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 26 vozača zbog vožnje pod...