fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa vikend uhapšeno 26 vozača

Za vikend uhapšeno 26 vozača

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 26 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola ili droge, kao i zbog drugih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su rekli da je, od petka do danas, na crnogorskim putevima evidentirana 41 saobraćajna nezgoda, u kojima su četiri osobe teže povrijeđene, a 14 lakše.

Kako su naveli, u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 163 prekršajne prijave, izdali 1.054 prekršajna naloga, privremeno oduzeli 14 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

„Pripadnici saobraćajne policije uhapsili su 26 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga, ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je od tog broja 14 vozača uhapšeno zbog vožnje pod pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, a osam zbog vožnje pod dejstvom droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Kako su kazali, četiri vozača uhapšena su zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Od ukupnog broja uhapšenih osoba, 15 vozača je uhapšeno u Podgorici i pet u Danilovgradu“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Više širokopojasnih priključaka na kraju marta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan broj širokopojasnih priključaka na kraju marta, nezavisno od tehnologije koja...