fbpx
NaslovnicaCrna GoraBezbjednost građana iznad svega

Bezbjednost građana iznad svega


Vašington, (MINA) – Sjedinjene Američke Države (SAD) izrazile su “zabrinutost zbog zaoštravanja retorike” u vezi sa ustoličenjem mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija na Cetinju i pozvale sve u Crnoj Gori da rade na smirivanju tenzija.

“Ohrabrujemo crnogorske vlasti i Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske pravoslavne crkve da blisko sarađuju po pitanju lokacije ustoličenja novoizabranog mitropolita Joanikija, a da bezbjednost građana bude iznad svega”, naveo je neimenovani portparol Stejt departmenta.

On je to rekao u odgovoru na upit Glasa Amerike da li su Sjedinjene Države zabrinute zbog stabilnosti u Crnoj Gori u svijetlu porasta etničkih tenzija uoči planiranog ustoličenja Joanikija na Cetinju i sta bi crnogorska vlada trebalo da uradi da sprijeci dalji eskalaciju situacije.

Stejt department je ocijenio i da je Crna Gora “dugo prepoznata kao raznolika i tolerantna zemlja” i da bi svi “građani trebalo da urade svoj dio da ispoštuju tu ponosnu tradiciju”.

“Pozivamo sve, građane, političke i vjerske lidere, da rade na smirivanju tenzija”, poručio je portparol Državnog sekretarijata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije