fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Predložiću da Skupština ima tri potpredsjednika

Bečić: Predložiću da Skupština ima tri potpredsjednika

Podgorica, (MINA) – Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić predložiće poslanicima da Skupština ima tri potpredsjednika, dva iz parlamentarne većine i jednog iz opozicije.

On je kazao da je na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine dogovoreno da 17. decembra bude nastavljena treća redovna sjednica na kojoj će birati skupštinska radna tijela.

Bečić je rekao da je dogovoreno da najkasnije do utorka svi poslanički klubovi dostave Administrativnom odboru predloge kandidata za članove i predsjednike radnih tijela.

“Dogovoreno je da Administrativni odbor nakon toga organizuje sjednicu na kojoj će utvrditi predloge i uputi ih Skupštini, kako bismo mogli u četvrtak da te predloge razmatramo i da o njima odlučujemo”, naveo je Bečić.

On je kazao da ga raduje razmišljanje šefova poslaničkih klubova parlamentarne većine i njihovo opredjeljenje da opoziciji, pored odbora koji su im već opredijeljeni, opredijeli i Odbor za kulturu, nauku, prosvjetu i sport.

“Sada će i u tom dijelu opozicija koja je kritikovala imati jaču i značajniju mogućnost kontrole samih procesa”, rekao je Bečić.

Kako je naveo, to u konačnom doprinosi jačanju kontrolne i nadzorne funkcije samog parlamenta.

On je rekao da je na Kolegijumu dogovoreno da nakon završetka te sjednice u četvrtak nastave konstitutivnu sjednicu parlamenta i završe raspravu i odlučivanje u odnosu na tačku dnevnog reda koja se tiče donošenja odluke o broju i izboru potpredsjednika Skupštine.

“Predložiću tog dana da Skupština u ovom sazivu ima tri potpredsjednika, dva iz redova vladajuće većine i jednog iz reda opozicije”, kazao je Bečić.

On je rekao da su šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine informisali da su postigli dogovor oko kandidata za potpredsjednike Skupštine iz njihovih redova.

“A na kolegama iz parlamentarne opozicije je da se oni odrede i da odluče da li će biti spremni da već na toj sjednici biramo kandidata za potpredsjednika iz reda opozicije, ili će to učiniti kasnije, na nekoj od narednih sjednica Skupštine”, zaključio je Bečić.

Najčitanije

novica vuković

Vuković na Godišnjem sastanku Odbora guvernera EBRD u Jerevanu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ministar finansija, Novica Vuković, učestvovaće na Godišnjem sastanku Odbora guvernera Evropske...