fbpx
NaslovnicaCrna GoraAnđušić: Još nije poznat datum sastanka partija o rješavanju krize u Šavniku

Anđušić: Još nije poznat datum sastanka partija o rješavanju krize u Šavniku

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je na dijalog u cilju rješavanja političke krize u Šavniku, ali do danas nije predložen bilo kakav datum održavanja sastanka predstavnika parlamentarnih partija, kazao je poslanik te stranke Mihailo Anđušić.

Poslanik Pokreta Evropa sad i kopredsjedavajući Odborom za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić pozvao je ranije sve političke subjekte koji imaju predstavnike u Skupštini da započnu parlamentarni dijalog u cilju pronalaženja modela kojim bi se razriješila politička kriza u Šavniku.

Anđušić je, na konferenciji za novinare, kazao da je ta inicijativa pompezno najavljena i da je bila vrlo nejasna.

Ta inicijativa, kako je dodao, nije se odnosila na dijalog u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu, već na dijalog van tog skupštinskog tijela.

Anđušić je naveo da su iz DPS-a bili precizni i poručili da prihvataju taj dijalog uz uslov da Vlada povuče svoju odluku o prinudnoj upravi.

„Ostavili smo prostor da razgovaramo na tu temu. Ostavljam vama da prosudite koliko su ozbiljni bili u toj namjeri, do danas nije se niti inicirao niti organizovao niti predložio bilo kakav datum za rješavanje tog problema“, kazao je Anđušić.

To, kako je rekao, na najbolji način govori o ozbiljnosti funkcionisanja parlamentarne većine.

„U svakom slučaju, što se nas tiče spremni smo za takvu vrstu dijaloga, ali lopta je u dvorištu Vlade i parlamentarne većine“, poručio je Anđušić.

Na pitanje novinara da li imaju informacije o sastanku koji bi trebalo da se održi 29. aprila, on je odgovorio da nemaju tačan datum.

„Mi ga čekamo sve ovo vrijeme, kao i ostali što ga čekaju“, naveo je Anđušić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa 2

Vremenska prognoza: Danas kiša, temperatura do 24 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno...

Real na fajnl-foru