fbpx
NaslovnicaCrna GoraAmbasada SAD od srijede suspenduje procesuiranje svih neuseljeničkih viza

Ambasada SAD od srijede suspenduje procesuiranje svih neuseljeničkih viza

Podgorica, (MINA) – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) će od srijede, usljed pogoršanja epidemiološke situacije u Crnoj Gori, a u cilju sprječavanja širenja COVID-19, suspendovati procesuiranje svih neuseljeničkih viza.

Iz Ambasade su kazali da će ponovo početi sa procesuiranjem viza u što kraćem roku, ali da u ovom trenutku nijesu u mogućnosti da predvide precizan datum.

“Molimo vas da pratite naše objave na internet stranici https://me.usembassy.gov/visas/. Konzularno odjeljenje će nastaviti da pruža hitne intervencije državljanima SAD”, navodi se na sajtu Ambasade.

Napominje se da su, počevši od 26. januara, svi putnici od dvije godine i stariji, obavezni da posjeduju ili negativni test na COVID-19 virus, koji nije stariji od tri dana od putovanja, ili pozitivni test uz prateću dokumentaciju od licencirane zdravstvene ustanove ili ovlaštenog medicinskog radnika koja ukazuje na oporavak putnika od COVID-19 u proteklih 90 dana.

“Putnici takođe moraju da izjave pod prijetnjom zakonski definisanom kaznom da posjeduju negativni rezultat testa koji ih kvalifikuje ili da su se oporavili od COVID-19 i dobili medicinsku saglasnost da putuju”, naveli su iz Ambasade.

Najčitanije

Cijene nafte stabilizovale se na 88 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte stabilizovale su se u utorak na međunarodnim tržištima...