fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Usvojena Rezolucija o Srebrenici civilizacijska stvar

Abazović: Usvojena Rezolucija o Srebrenici civilizacijska stvar

Podgorica, (MINA) – Usvojena Rezolucija o Srebrenici je civilizacijska stvar, a društvo će iskoračiti naprijed onda kada takva pitanja ne budu izazvala polemiku, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi u Sarajevu.

On je govoreći na temu “Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida”, naglasio da je Crna Gora “svoje rekla u slučaju genocida u Srebrenici, kroz usvajanje Deklaracije i Rezolucije, 2009. i 2021. godine”.

Abazović je kao pozitivan primjer naveo smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, dodajući da zbog poricanja genocida u Srebrenici nikad nije smijenjen nijedan visoki funkcioner u regionu, uključujući Bosnu i Hercegovinu (BiH).

“Usvajanje Rezolucije pratilo je puno propagande i ona nije uperena protiv srpskog naroda, što je jasno naglašeno u jednom članu”, rekao je Abazović, saopšteno je iz Vlade.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u regionu, Abazović je naglasio da Balkan još nije iskoračio iz 1990-tih i politike nacionalizma, koja je obilježila taj period.

Prema riječima Abazovića, da bi bili dio Evropske unije mora se napraviti otklon od tema koje izazivaju podjele i posvetiti se ekonomskom oporavku i borbi protiv korupcije, kao glavnim problemima u ovom regionu.

“Umjesto prošlosti, posvetimo se izgradnji bolje budućnosti”, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...