fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeke škole bi mogle ostati bez prvaka

Neke škole bi mogle ostati bez prvaka

Podgorica, (MINA) – Timovi institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda od septembra obišli su više seoskih i prigradskih škola u Crnoj Gori i zbog zatečenog lošeg stanja pokrenuli više postupaka, saznaje Pobjeda.

Zamjenica ombudsmana Snežana Mijušković rekla je da su uglavnom formirali predmete zbog lošeg stanja pojedinih objekata – krovna konstrukcija, fasade, fiskulturne sale, zbog lošeg grijanja, ali i učeničkog prevoza.

“Najviše zabrinjava mali broj učenika i informacija da u narednom periodu u nekim školama neće biti prvaka”, istakla je Mijušković.

Dodaje i da značajan broj djece u ovim školama potiče iz materijalno ugroženih porodica.

“Uočili smo i problem nedostatka pojedinog nastavnog kadra, ali i psihologa i logopeda”, rekla je ona.

Mijušković je pojasnila da je u okviru realizacije druge faze projekta “Promocija pristupa pravdi svoj djeci Crne Gore”, koju sprovode uz podršku UNICEF-a, predviđeno da posjete 60 seoskih i prigradskih škola.

Cilj aktivnosti je da se, kako je kazala, djeca upoznaju sa mogućnostima i načinima obraćanja nadležnim organima.

Precizirala je da su od septembra obišli neke od škola na teritoriji Nikšića, Plužina, Rijeke Crnojevića, Spuža, Danilovgrada, Virpazara, Golubovaca, Risna, Radanovića, Grahova, Komana, Kuča, Pipera.

Obišli su i škole na teritoriji Petrovića, Barutane, Bioča, Lepenca, Prošćenja, Njegovuđe, Vilusa, Šavnika, Plava, Murina, Andrijevice, Bijelog Polja, Pljevalja i Prčanja.

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...