fbpx
NaslovnicaMina SportU petak na Cetinju startuje crnogorska Premijer liga

U petak na Cetinju startuje crnogorska Premijer liga

Podgorica, (MINA) – Najkvalitetnije klupsko šahovsko takmičenje u Crnoj Gori, Premijer liga počeće u petak u cetinjskom hotelu Grand, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Navodi se da će se nadmetati deset ekipa, a titulu brani ekipa Crnogorca sa Cetinja.

Najozbiljnije kandidate u borbi za trofej imaće u ekipama Budućnosti i Elektroprivrede.

Prema propozicijama, ekipe će činiti šest seniora i dvije dodatne table, na kojima mogu prijaviti dvije šahistkinje, dva omladinca ili po jednu ženu i omladinca.

Crnogorac će trofej pokušati da odbrani sa velemajstorima Milošem Perunovićem i Draganom Kosićem, potencijalnim reprezentativcima Aleksandrom Tomićem i Milošem Pečuricom, internacionalnim majstorom Bogdanom Podlesnikom.

U timu će biti i talentovani omladinci braća, Danilo i Milo Pobor, Savo Vujović i Peko Đurović.

Najtrofejniji crnogorski klub Budućnost, predvodiće prva tabla reprezentacije Nikola Đukić, ovogodišnji prvak Blažo Kalezić i Andrej Šuković.

Ekipu čine i iskusni internacionalni majstori Vladimir Pajković i Predrag Nikač, uz Srećka Đukanovića i omladince Daria Alivodića i Marka Vučkovića.

Elektroprivredu će predvoditi Luka Drašković, a na drugoj i trećoj tabli nastupiće sekretar i predsjednik Saveza, Boro Miljanić i Jovan Milović.

U timu će biti i Igor Sarić, Đorđije Kontić i prošlogodišnji viceprvak države Božidar Kisić, kapiten Željko Mijanović, uz višestruku prvakinju Aleksandru Milović i Vuka Miletića.

Te tri ekipe jedine su osvajale prestižni pehar od 2006. godine.

Prvo kolo obilježiče derbi između Budućnosti i Elektroprivrede, dok će podgorički sastav u drugom kolu odmjeriti snage sa Crnogorcem, meč između nikšićke i cetinjske ekipe planiran je u četvrtom kolu.

Šansu da iznenadi tražiće i ekipe, Mimoze iz Tivta, sa iskusnim sastavom koji predvodi velemajstor Milan Draško, Rudara iz Pljevalja, koji predvodi talentovani Miroljub Ćirović, Rokade iz Bijelog Polja sa velemajstorom Nebojšom Nikčevićem i Prosvjete iz Podgorice, za koji nastupaju prosvjetni radnici.

Nastupiće i novajlije u ligi, Herceg Novi, Cetinje i 7. Oktobar iz Podgorice.

Planirano je, da u subotu i nedjelju budu odigrana po dva gola, dok ostalih pet takmičarskih dana, uključujući i prvi, po jedno kolo.

Saopšteno je da će se igrači pridržavati svih propisanih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, uključujući i obavezno mjerenje temperature.

Najbolje tri ekipe biće nagrađene u skladu sa članom 41. Zakona o sportu o podršci najuspješnijim klubovima iz prethodnog perioda.

Nagrada će biti isplaćena 2021.godine i njen iznos zavisiće od sredstava koja budu dobijena na Konkursu Ministarstva sporta o sufinansiranju sportskih organizacija.

Dvije poslednjeplasirane ekipe nardne sezone takmičiće se u nižem rangu.

Sve partije moći će da se prate preko sajta saveza sahcg.me.
(kraj) eml/žug

Najčitanije

Usik pobijedio Fjurija

Podgorica, (MINA) - Ukrajinski bokser Oleksander Usik apsolutni je prvak svijeta u teškoj kategoriji. On...