fbpx
NaslovnicaMina SportKamp okupio 50 najvećih talenata Evrope

Kamp okupio 50 najvećih talenata Evrope

Podgorica, (MINA) – Evropski stonoteniski kamp za perspektivne stonotenisere i stonoteniserke do 13 godina okupio je 50 igrača iz 20 evropskih država, saopšteno je iz Stonoteniskog saveza.

Navodi se da su Crnu Goru predstavljali Jakša Krivokapić (sparing u ime domaćina na development programu), Feđa Taljanović i Anastasija Vujović (pre-selection program), kao i treneri Saša Dragaš i Branko Cubović.

Saopšteno je da je sa svojim reprezentacijama u kampu, čiji je organizator bio Evropska stonoteniska unija, učestvovalo i 34 trenera.

Navodi se eurotalents kampovi u normalnim uslovima održavaju četiri puta godišnje, a njihov cilj je izbor najvećih evropskih talenata, koji će svoj kontinent predstavljati na završnom kampu Svjetske stonoteniske federacije (ITTF).

Mjesto u narednom dvogodišnjem programu razvoja mladih talenata obezbijedio je najbolji crnogorski mlađi kadet – Jakša Krivokapić.

ETTU kamp vodili su glavni trener kampa Jaroslav Kolodziejčik iz Austrije, trener reprezentacije Crne Gore Saša Dragaš i Anamaria Sebe iz Rumunije.

Menadžer kampa i glavni organizator ispred ETTU komisije za razvoj bio je Neven Cegnar, dok su kamp posjetili i potpredsjednica ETTU, Sonja Grefberg i ITTF high performance menadžer, Dominik Platner.

“U okviru kampa održan je i turnir za obje kategorije i sprovedena je evaluacija i odabir igrača za naš finalni kamp za izbor najvećih evropskih talenata, koji će se održati u Otočecu sredinom oktobra ove godine“, rekao je Cegnar.

Sekretar Stonoteniskog saveza, Sunčica Rogić kazala je da je bila velika čast i zadovoljstvo da ugosti najperspektivnije evropske talente, buduće evropske šampionke i šampione, kao i vrhunske trenere.

“Dječaci, djevojčice i treneri iz cijele Evrope su imali priliku da unaprijede svoje vještine. Organizacija i realizacija događaja ovog tipa predstavlja dragocjeno iskustvo za naš Savez, koje smo iskoristili i u svrhe iniciranja plana edukacije i razvoja za crnogorske trenere. Nadam se da će naši napori i inicijative u narednom periodu biti sistemski prepoznati i kroz podršku države”, rekla je Rogić.

Najčitanije

Usik pobijedio Fjurija

Podgorica, (MINA) - Ukrajinski bokser Oleksander Usik apsolutni je prvak svijeta u teškoj kategoriji. On...