fbpx
NaslovnicaMina SportDragojević i Decević zlatni u Zagrebu

Dragojević i Decević zlatni u Zagrebu

Podgorica, (MINA) – Članovi podgoričkog MMA kluba Omladinac, Dalibor Dragojević i Mustafa Decević osvojili su zlatne medalje na turniru amaterske MMA lige Armagedon u Zagrebu.

Dragojević je trijumfovao u konkurenciji kadeta, u kategoriji do 70 kilograma, a do zlatnog odličja došao je sa dva trijumfa.

Prvu borbu u kavezu dobio je “gušenjem” u prvoj rundi, dok je u drugom, u finalu, pobijedio izjašnjavanjem sudija.

„Zadovoljan sam nastupom, a pobjeda na turniru je najmanje moja. Prije svega želim da se zahvalim mojim trenerima Žarku Rakoviću i Lazaru Kukuličiću, kao i sparing partnerima iz MMA i Karate kluba Omladinac“, rekao je Dragojević.

Foto: Omladinac

Decević je bio zlatni u konkurenciji juniora, do 77 kilograma.

Odlučujući meč dobio je prekidom u drugoj rundi, serijom udaraca u parteru.

„Dao sam sve od sebe i to je rezultiralo pobjedom. Već sjutra se vraćamo u salu da ispravljamo greške i nastavimo još jače i bolje. Hvala trenerima, sparing partnerima i svima koji su bili uz mene“, rekao je Decević.

Uspješan nastup imao je i senior Rade Gašić, koji je zaustavljen u polufinalnom meču kategorije do 66 kilograma.

On je, nakon efektnog trijumfa u prvoj borbi, polufinalnu borbu izgubio “polugom” u trecoj rundi.

Gašić je trebao da se bori za treće mjesto, ali je zbog povreda oba rivala dogovoreno da se borba ne održi.

„To je za mene jedno veliko iskustvo i radujem se novim izazovima. Hvala trenerima koji su uz mene od prvog dana“, rekao je Gašić

Ostala dva predstavnika Omladinca, Nikola Dimovski (do 70) i Zvezdan Savović (do 77), izgubili su prve borbe “triangl polugom”.

Trener u podgoričkom klubu, Lazar Kukuličić kazao je da je izuzetno zadovoljan onim što su borci pokazali u Zagrebu.

„Svi momci su pokazali hrabrost i odradili odlične mečeve. Bili smo jedini klub iz Crne Gore i od pet takmičara dvojica su osvojili svoje kategorije. Moglo je i bolje, ali imajući u vidu da je prošlo tek godinu od otvaranja kluba to je odličan rezultat. Momci su bili izuzetno profesionalni i mogu reci da sam ponosan na njih i na ono što sam imao prilke da vidim“, kazao je Kukuličić agenciji MINA.

Prema riječima šefa struke u klubu, Žarka Rakovića momcima je to bilo prvo takmičenje u karijeri.

„Više smo nego ponosni na njih, jer su to momci koji treniraju tek 5-6 mjeseci. Za 20 dana ih očekuje novi nastup i turnir u Vrbasu”, kazao je Raković.

On je naglasio da se za pomoć tokom priprema takmičara posebno zahvaljuje Bokserskom klubu Podgorica i treneru Draganu Đuričkoviću, sparing partnerima kluba brazilske džiu džice Dejana Petričevića i džudistima Akademika.

“Naravno na svim treninzima su i karatisti Omladinca, šampioni Evrope i svijeta. Zajedno sa svima njima gradimo MMA tim Omladinac”, kazao je Raković.

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru