fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski rukometaši nastavili pripreme

Crnogorski rukometaši nastavili pripreme

Podgorica, (MINA) – Muška rukometna reprezentacija Crne Gore ima kvalitetnu grupu na Evropskom prvenstvu, ali ukoliko bude odigrala kako zna može izboriti drugu fazu šampionata, kazao je bek Stefan Čavor.

Crnogorski rukometaši ponovo su se okupili, nakon dva dana odmora i nastavili sa uigravanjem za Evropsko prvenstvo koje otvaraju 13. januara duelom protiv Danske.

U grupi A su još Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Čavor je kazao da je najbitnije da ostanu zdravi i izbjegnemo koronavirus kako bi u punom sastavu igrali na Evropsko prvenstvo.

“Svi smo motivisani i želimo da se u što boljem svjetlu prikažemo. Imamo dosta vremena da se pripremimo i spremni dočekamo prvenstvo. U teškoj smo grupi, ali mislim da ako budemo igrali kao što znamo, da možemo očekivati prolaz u drugu fazu”, rekao je Čavor.

Selektor Zoran Roganović može da računa i na igrače koji su se naknadno priključili pripremama zbog klupskih obaveza.

Lijevi bek MIloš Božović kazao je da su tokom ovih priprema neke druge stvari u prvom planu.

“Vidjećemo sljedećih dana na testiranjima šta će biti. Pazimo se maksimalno i radimo po planu. Za sada sve izgleda dosta dobro. Imali smo problema sa povredama, sa pozitivnim slučajevima. Taj gro ekipe je tu. Zadovoljni smo urađenim”, rekao je Božović.

On očekuje da crnogorski rukometaši naprave korak više u odnosu na prethodne nastupe.

“Nadam se drugoj fazi. Dosta nepredvidivih stvari se dešava. Ako nas sreća pogura nadam se da možemo i više u odnosu naše ciljeve. Dosta dobro to izgleda. U Švajcarskoj će biti generalna proba. To su neke zamisli koje ćemo sprovoditi i za sada daju rezultat”, rekao je Božović.

Crnogorska reprezentacija u Podgorici treniraće do četvrtka, kada putuje u Švajcarsku, gdje će od petka do nedjelje učestvovati na turniru Yellow cup , na kojem će osim protiv domaćina, igrati protiv Ukrajine i Portugala.

Najčitanije