fbpx
NaslovnicaMINA SvijetU Beogradu održan protest Srbija protiv nasilja, najavljen novi

U Beogradu održan protest Srbija protiv nasilja, najavljen novi

Beograd, (MINA) – U Beogradu je održan četvrti protest “Srbija protiv nasilja”, koji je ovaj put bio u vidu velikog prstena građana oko Radio-televizije Srbije (RTS).

Iako je protest završen oko 20 sati, dio građana ostao je ispred zgrade RTS-a i nakon što su organizatori sa bine u Tašmajdanskom parku pozvali ljude da se raziđu, prenosi N1.

Glumac Hadži Nenad Maričić pročitao je zahtjeve protesta i pozvao sve na novi protest sljedećeg petka.

Zahtjevi sa protesta su momentalna smjena svih članova Regulatornog tijela za elektronske medije, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Protestanti traže smjenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtjevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog, kako se navodi, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtjevima su smjena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvjete Branka Ružića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije