fbpx
NaslovnicaCrna GoraZBCG: Pravosuđe nema kontrolu nad papirima i dokazima

ZBCG: Pravosuđe nema kontrolu nad papirima i dokazima

Podgorica, (MINA) – Crnogorsko pravosuđe nema kontrolu nad papirima i dokazima, ocijenili su iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić rekao je ranije danas da je ispod zgrade tog suda do depoa prokopan tunel, ali da iz depoa, u kome se čuva dokazni materijal, gotovo ništa ne nedostaje.

“Najnoviji skandal sa tunelom do Višeg suda podsjeća na scene iz serije “Narkosi” i govori da je ovakva Crna Gora obećana zemlja narko klanova”, navodi se u saopštenju ZBCG.

Kako su kazali, zarobljeno sudstvo u kandžama mafije je toliko “zaboravilo” na svoj posao, da je neko duže vremena mogao “ležerno preturati po sudskom depou i tamo raditi šta mu volja”.

“Očigledno da pravosuđe nema kontrolu ni nad papirima i dokazima, a imaju nad ljudskim sudbinama i životima”, kazali su iz ZBCG.

Oni su rekli da se ne može drugačije objasniti da je neko uspio uz pomoć tehnike iskopati tunel usred centra Podgorice, da to niko ne vidi i ne čuje, a da pritom ne postoji ozbiljna zaštita depoa.

“Tako nešto, izgleda, ima samo u filmovima i u ovoj zemlji gdje klanovi slobodno kopaju ispod gradova tragajući za svetim kriminogenim gralom”, navodi se u saopštenju.

Iz ZBCG su kazali da je izjava Savića da navodno ništa iz depoa nije ukradeno, samo pokriće za neviđenu bruku koju su doživjeli sudstvo i crnogorske institucije.

“Možemo samo zamisliti šta je sve moglo biti otuđeno, a ukoliko nije ništa odnijeto, da li je možda zamijenjeno ili unešeno nešto čega dosad tamo nije bilo”, naveli su iz ZBCG.

Kako su rekli, ko zna koliko takvih tunela postoji po Crnoj Gori i ovo je tek prvi otkriveni.

“Preko raznih tajnih prolaza su mnogi nosili svašta na skrivene lokacije i račune po svijetu i uvijek u svrhu pljačkanja države i građana”, kazali su iz ZBCG.

Prema njihovim riječima, sada je jasno zašto od 2020. godine smeta učešće koalicije ZBCG u vlasti i zašto se stagnira u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Posebno su svjesni oni iz Demokratske partije socijalista (DPS), koje vrijeđa ulazak ZBCG u Vladu, da bi od njihove kriminalne grupe ostali samo dugmići”, rekli su iz ZBCG.

Oni su naveli da u DPS-u dobro znaju da bi ZBCG stala na kraj svim kopačima tunela koji drže sve poluge moći i koji su ojadili Crnu Goru.

“Sa našim političkim savezom u vlasti, nove tunele bi mogli samo da sanjaju”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...