fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdređen pritvor Kandić Perović

Određen pritvor Kandić Perović

Podgorica, (MINA) – Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana glavnoj inspektorki za poljoprivredu, vino i ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragani Kandić Perović, osumnjičenoj za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita.

Pritvor je određen i suvlasniku kompanije Niksen Čavor Nikici Čavoru, kojeg sumnjiče za podmićivanje Kandić Perović, kao i veterinarskom inspektoru Marku Šekariću.

Sudija za istragu odbio je predlog da odredi pritvor Kristini Čavor.

U saopštenju Osnovnog suda navodi se da je u daljem toku postupka potrebno saslušati više svjedoka zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, sa kojima su osumnjičeni Kandić Perović i Šekarić gotovo u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji, kao i one sa kojima posredno sarađuju.

“To su okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke, a sve kako bi na taj način potkrijepili navode svoje odbrane u kojoj negiraju izvršenje krivičnih djela, iz kojeg razloga im je i određen pritvor po tom osnovu”, kaže se u saopštenju.

Prema rješenje sudije Osnovnog suda, Kandić Perović, ukoliko bi se našla na slobodi, nastavila bi sa obavljanjem svoje službene dužnosti u Ministarstvu sve do eventualnog pokretanja i okončanja postupka suspenzije.

“Pa bi samim tim nastavila da bude u svakodnevnom kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima, to navedena okolnost po mišljenju sudije za istragu jasno ukazuje da bi osumnjičena ponovila krivično djelo”, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Dodaje se i da je Čavor više puta osuđivan zbog različitih krivičnih djela.

“A da sadržina dokaza koji su prikupljeni mjerama tajnog nadzora ukazuje na to da je bio u konstantnoj komunikaciji sa osumnjičenom D. K. P. i da joj je više puta obećao mito, koje joj je u dva navrata posredno i dao, to navedene okolnosti jasno ukazuju da će osumnjičeni N. Č. ukoliko ostane na slobodi, ponoviti krivično djelo”, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kotor dobio Službu traganja i spašavanja na moru

Podgorica, (MINA) – Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) formirala je sekciju Službe...

Rast cijena nafte