fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd Nikšićanina koji je prijetio uredništvu Antene M oduzet pištolj

Od Nikšićanina koji je prijetio uredništvu Antene M oduzet pištolj

Podgorica, (MINA) – Službenici policije oduzeli su pištolj i municiju od Đ.T. (62) iz Nikšića, koji je prijetio smrću uredniku i zamjeniku urednika portala Antena M, saopštili su iz Uprave policije i dodali da je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Uredništvo Antene M je na društvenim mrežama dobilo prijetnje smrću, zbog čega je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo predmet.

Iz policije su kazali da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, postupajući po saznanjima da je sa Fejsbuk /Facebook/ profila pod imenom Đorđije Tadić upućena prijetnja smrću uredniku i zamjeniku urednika portala „Antena M”, obavijestili državnog tužioca u nikšićkom Osnovnom državnom tužilaštvu.

„I u koordinaciji sa tim tužiocem preduzeli su mjere i radnje u cilje identifikacije osobe koja je objavila pomenute prijetnje“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su policijski službenici utvrdili da se radi o Đ.T. iz Nikšića, nakon čega je, po naredbi nadležnog sudije, izvršen pretres stana koji ta osoba koristi.

„Pretresom je nikšićka policija pronašla i oduzela pištolj za koji je imenovani posjedovao oružni list i 115 komada municije različite vrste i kalibra – u ilegalnom posjedu“, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je, po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, protiv Đ.T. podnijeta krivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„U dijelu upućenih prijetnji državni tužilac je konstatovao da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, rekli su iz policije.

U saopštenju se navodi da će službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić preduzeti mjere i prekršajno procesuirati tu osobu zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Rast cijena nafte

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima. Rast cijena podstakla...