fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaDemokrate postale radikalno krilo Demohrišćanske partije

Demokrate postale radikalno krilo Demohrišćanske partije

Podgorica, (MINA) – Funkcioneri Demokrata Aleksa Bečić i Boris Bogdanović guše građansku Crnu Goru, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA, dodajući da su Demokrate od, kako su naveli, bar deklarativno proevropske stranke postale radikalno krilo Demohrišćanske partije.

Iz URA-e su kazali da zabrinjava ”neprimjereno ponašanje Demokrata” koji u posljednje vrijeme konstantno šire dezinformacije i spinove.

“Gradeći politiku na antievropskim, antidemokratskim, desničarskim i fašističkim vrijednostima, sa oblicima ekstremizma”, navodi se u saopštenju.

U URA-i smatraju da je začuđujuće da partija Bečića u posljednja tri mjeseca u kontinuitetu poziva na destabilizaciju i nepoštovanje Ustava, izazivanje institucionalne i parlamentarne krize.

“Ne želeći da daju doprinos prevazilaženju problema, a sve zbog sitnih partijskih računica i očuvanja fotelja”, dodaje se u saopštenju.

Prema riječima URA-e, crnogorska javnost skoro se mogla uvjeriti u krajnje desničarski javni diskurs Demokrata.

“Kada su sa zvaničnih partijskih kanala Demokrata i Bečića pozdravljeni skupovi na kojima su dominirale fašistička skandiranja na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, a što su osudile i vjerske organizacije, političke partije i pojedinci”, kaže se u saopštenju.

Iz URA-e su rekli da im je žao što su Demokrate, “isključivo zbog 124 direktorske fotelje”, od, kako su naveli, bar deklarativno proevropske stranke postale radikalno krilo Demohrišćanske partije.

“Što sve više liči na crnogorsku verziju pokreta Dveri”, kazali su iz URA-e.

Prema riječima URA-e, pokazalo se “nažalost da oni (Demokrate) samo brane partijske, a nikako državne interese Crne Gore”.

“Bečić i Bogdanović očigledno guše građansku Crnu Goru. Građani prepoznaju kome je do očuvanja nacionalnih interesa, sveobuhvatnih reformi, stabilnosti, mira i prevazilaženja krize, a kome samo do zaštite fotelja”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije