fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐeljošaj kandidat za ministra ekonomskog razvoja, Dukaj javne uprave

Đeljošaj kandidat za ministra ekonomskog razvoja, Dukaj javne uprave

Podgorica, (MINA) – Albanski forum saopštio je da je Nik Đeljošaj njihov kandidat za potpredsjednika vlade i ministra ekonomskog razvoja, a Maraš Dukaj za ministra javne uprave u novoj vladi.

To je, kako je saopšteno iz Albanskog foruma, jednoglasna odluka partijskih organa.

“Članovi Albanskog foruma su čvrsto preporučili i predložili ta dva imena, znajući za veliki posao i ogroman doprinos koji su do sada dali na svojim funkcijama”, kaže se u saopštenju.

Đeljošaj je, kako se navodi, sa svojim timom pretvorio opštinu Tuzi u regionalni model dobrog upravljanja, ostvarujući ogroman ekonomski i infrastrukturni razvoj.

“Razvojna i ekonomska vizija Đeljošaja biće snažan adut u svim poslovima i sferama buduće 44. vlade”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, aktuelni ministar javne uprave Dukaj predložen je da i dalje bude na toj funkciji.

“Posao koji je do sada obavljao profesionalno i uspješno, reformišući javnu upravu i inicirajući zakone koje Crna Gora uopšte nije ni imala, poput Zakona o Vladi”, kaže se u saopštenju Albanskog foruma.

Oni su rekli da je Ministarstvo javne uprave pod rukovodstvom Dukaja, uradilo više za godinu dana nego što su drugi ministri u toj oblasti radili posljednjih decenija.

“Naši kandidati za 44. vladu uvijek će raditi za dobro svih građana i u tom pravcu će Albanski forum biti ključni faktor u odlučujućim političkim i društvenim procesima, sa posebnim akcentom na proces decentralizacije i snažnog ekonomskog razvoja”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa 2

Vremenska prognoza: Danas kiša, temperatura do 24 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno...

Real na fajnl-foru