fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Donošenjem novog rješenja stavljena tačka na slučaj Brđanina

Abazović: Donošenjem novog rješenja stavljena tačka na slučaj Brđanina

Podgorica, (MINA) – Vlada je u slučaju razrješenja bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina ispoštovala odluku Upravnog suda i donijela novo rješenje u zakonskom roku, rekao je premijer Dritan Abazović, navodeći da je time stavljena tačka na taj slučaj.

Vlada je četvrtak donijela novo rješenje o prestanku mandata Brđaninu, nakon što je Upravni sud početkom jula poništio prethodno rješenje o njegovoj smjeni.

Abazović je novinarima, nakon obilaska radova na putu Lepenac – Ribarevina – Poda – Berane, rekao da je Vlada novu odluku donijela u roku od 30 dana.

„Imali smo odluku Upravnog suda da donesemo novo rješenje, donijeli smo novo rješenje, tu se stavila tačka. Ispoštovali smo odluku suda u roku od 30 dana. Ako neko misli da su mu prava povrijeđena ima i dalje procesa“, kazao je Abazović.

On je rekao da će se i Vlada institucionalno boriti „i drugi neka se institucionalno bore“.

„Mislim da je taj slučaj na ovaj način riješen. Upravni sud je tražio novu odluku i Vlada je donijela novu odluku. Mislim da je sad situacija potpuno uravnotežena“, kazao je Abazović.

Komentarišući to što je Hrvatska predala amandaman na izvještaj Evropske unije (EU) o Crnoj Gori u vezi sa granicom između dvije države, Abazović je rekao je to jedno od nekoliko pitanja iz prethodnog perioda i da se nada da će se ono prevazići.

„Trenutno ono što je na snazi funkcioniše, vjerujem da u dobrom duhu možemo pronaći konačna rješenja. To nijesu brzopleta i jednostavna rješenja“, rekao je Abazović.

On je dodao da vjeruje da je Hrvatska blagonaklona u vezi sa učlanjenjenem Crne Gore u EU.

Komentarišući hrvatsku protestnu notu Crnoj Gori povodom broda Jadran, Abazović je rekao da Hrvatska mora da zna da Crna Gora raspolaže svojom imovinom na način na koji misli da treba.

„To je brod koji ima širi kontekst ali ne treba praviti dnevnu politiku od toga. Tu smo da razgovoramo. Proslava 90 godina broda je u nadležnosti Ministarstva odbrane, prema tome se treba i na taj način ophoditi“, kazao je Abazović.

On je rekao da ne želi da upućuje bilo kakve kritike i “otrovne strelice” prema hrvatskoj strani.

„Naprotiv, ako možemo na dostojanstven način, komšijski, prijateljski i bratski da iznalazimo rješenja, tu smo“, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije