fbpx
NaslovnicaMina SportU nedjelju bacački miting u Draževini

U nedjelju bacački miting u Draževini

Podgorica, (MINA) – Miting bacača kugle Draževina 2023 – Memorijal Nedeljko Burzanović biće održan u nedjelju u istoimenom podgoričkom selu, najavili su organizatori manifestacije.

Takmičenje će biti održano 15. put, a ove godine imaće momeorijalni karakter, u znak sjećanja na osnivača mitinga Nedjeljka Burzanovića.

Najavljeno je učešće više od 100 takmičara iz Srbije, Makedonije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Bacači kugle nadmetaće se u kategorijama veterana (5 kg), pionira (4),pionirki (3), mlađih juniora (5), mlađih juniorki (3), juniorki (4), juniora (6), seniorki (4) i seniora (7,260 kg).

Prošlogodišnji pobjednici mitinga u konkurenciji seniora bili su Anita Marton iz Mađarske (18,24) i Tomaš Đurović iz AK Podgorica sa rezultatom 19 mezara.

Marton je rekorderka mitinga u konkurenciji sa rezultatom 19,63 metra, a taj hitac bacila je 30. aprila 2017. godine.

Ona će sa ekipom iz Mađarske učestovati i ove godine na mitingu i jedna je od glavnih favorita.

U muškoj konkurenciji rekorder je Hamza Alić iz Zenice sa rezultatom 21,07 metara, koji je postigao na prvom mitingu 28. aprila 2008. godine.

“Takmičenje u Draževini predstavlja idealnu priliku da se pojavi i veliki broj takmičara iz Crne Gore. Očekuje se i nastup crnogorskog rekordera u bacanju kugle Tomaša Đurovića koji je prve korake počeo u AK Draževina, kao i rekordera Crne Gore u konkurenciji juniora Rista Drobnjaka iz bjelopoljskog Jedinstvo ”, saopštili su organizatori.

Početak nedjeljnog takmičenja zakazano je za deset sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije