fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalSeniorke počele pripreme za start kvalifikacija

Seniorke počele pripreme za start kvalifikacija

Podgorica, (MINA) – Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i počela pripreme za novi takmičarski ciklus – kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Crnogorska selekcija u prvom kolu grupe C3 ugostiće u petak na Gradskom stadionu reprezentaciju Andore, a pod Goricom sastaće se i sa Farskim Ostrvima, četiri dana kasnije.

“Spremne smo, očekujemo šest bodova. Jesmo favoritkinje, na nama je da to opravdamo. Od nas se to očekuje. Pokazale smo u posljednje dvije i po godine da znamo da igramo, da možemo da igramo i da pobjeđujemo“, kazala je Nađa Stanović.

Prvi rival u grupi je Andora, koja je u prethodnom izdanju C Lige nacija, osvojila četiri boda, pobijedivši i remiziravši sa Moldavijom.

Selekciju Farskih Ostrva, izabranice Mirka Marića pobijedile su dva puta prošle godine u Ligi nacija, a u Podgorici upisale pobjedu od 9:0.

“Riječ je o utakmicama koje su u najavi mnogo lakše nego one protiv Sjeverne Irske u plej-ofu za Ligu B, ali nikako ne smijemo da se opustimo. Svaki protivnik zaslužuje poštovanje, naš pristup mora da bude kao da igramo protiv najboljih, a ako bude tako, rezultat ne bi trebalo da izostane”, kazala je Armisa Kuč.

Ona je naglasila da crnogorska selekcija od starta treba da pokaže da je bolja, uz maksimalnu koncentraciju.

“Andora je, na papiru, najslabija ekipa u grupi, ali to ne smije da nas zavara, a što se tiče Farskih Ostrva tu je riječ o opasnom meču. Pobijedile smo Faranke na našem terenu u decembru 9:0, ali smo ih u gostima teško savladale 1:0. To govori da može da bude problema ako se opustimo. Jednostavno, tih 9:0 ne postoji, ovo je novi meč”, rekla je Kuč.

U posljednja dva takmičarska ciklusa, crnogorske fudbalerke su upisale čak sedam pobjeda, imale su odlično predstavljanje u dvomeču baraža za plasman u UEFA Ligu B, protiv Sjeverne Irske, posebno u Belfastu, gdje su zaslužile i više od remija (1:1).

“Vjerovale smo svi zajedno da će se isplatiti sve ono što smo godinama radile i zbog čega smo u fudbalu. Mislim i da smo skrenule pažnju naše sportske javnosti, vidi se da ljudi cijene naše rezultate, naš očigledni napredak, a na nama je da nastavimo, da budemo još bolje, ističe Stanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije