fbpx
NaslovnicaMina SportRajković bacila rekord sezone u Kruševcu

Rajković bacila rekord sezone u Kruševcu

Podgorica, (MINA) – Crnogorska paraatletičarka Maja Rajković sa rekordom sezone završila je nastup na sankcionisanom atletskom mitingu u Kruševcu.

Rajković je u bacanju koplja, u kategoriji F54 (bacanja iz specijalizovane stolice), dobru formu potvrdila hicem od 13 metara i 37 centimetara.

Bronzanoj sa šampionata Evrope iz Bidgošća miting u Kruševcu u sklopu je priprema za Paraolimpijske igre u Parizu.

Foto: POK

U istoj disciplini, u kategoriji F34 (bacanja iz specijalizovane stolice), drugi crnogorski predstavnik Danilo Gojković ostvario je rezultat 18 metara i 60 centimetara.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na bacalište će Miloš Spaić u bacanju kugle, u kategoriji F 11 (osobe bez vida) i Vlado Terić u bacanju kugle i diska (F40 – osobe niskog rasta).

Spaiću će Otvoreno prvenstvo Srbije u Kruševcu biti posljednja prilika da dostigne haj performans /high performance/, odnosno rezultat od 11,66 metara, što je jedan od standarda za odlazak na Igre u Parizu.

“Organizator mitinga je Paraolimpijski komitet Srbije, a nastup naših takmičara finansira se po programu POK-a, koji je podržalo Ministarstva sporta i mladih u 2024. godini”, saopšteno je iz krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije