fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalOmladinska reprezentacija na turniru u Austriji

Omladinska reprezentacija na turniru u Austriji

Podgorica, (MINA) – Ženska omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore nastupiće na turniru preliminarne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će od 25. do 31. oktobra biti odigran u Austriji.

Na turniru će, osim crnogorske i selekcije Austrije, igrati još Danska i Poljska.

Stručni štab reprezentacije za nastup na tom turniru pozvao je 20 igračica.

Na spisku su golmani – Jovana Žugić (Ekonomist) i Marija Vuković (Budućnost);

odbrana – Tanja Malesija, Vlada Milović (Budućnost), Mia Baturan (Breznica), Anastasija Rakočević (Radnički Kragujevac, Srbija), Tijana Janković, Tijana Đurđevac (Ekonomist) i Nela Kolić (Zora);

vezni red – Anđela Golubović (Ekonomist), Sanija Pačariz, Larisa Đurković, Ivana Boričić (Budućnost), Katarina Čađenović (Breznica) i Mia Vukčević (Mladost);

napad – Ana Krivokapić, Bojana Tomašević, Marija Kavaja (Mladost), Tatjana Osmajić (Breznica) i Tamara Milović (Ekonomist).

Omladinsku selekciju, zbog obaveza selektora Mirka Marića sa seniorskom reprezentacijom, na turniru u Austriji predvodiće njegov asistent Ivan Tatar.

Govoreći o predstojećem turniru, Tatar je kazao da crnogorsku selekciju očekuju tri veoma teške utakmice.

“U grupi sa nama su ozbiljne i jake selekcije Austrije, Danske i Poljske. Narednih dana treniraćemo naporno, nadam se da će sve igračice koje su na spisku biti zdrave i da ćemo pružiti maksimum u svakoj utakmici. Kroz te mečeve vidjećemo i na koga sve možemo da računamo za seniorsku reprezentaciju”, rekao je Tatar.

On je kazao da će crnogorska selekcija biti oslabljena neigranjem povrijeđene Lidije Stanić i Ajše Kalač, koja će biti sa seniorskom reprezentacijom.

“I pored toga cilj ostaje da u sva tri meča budemo na što većem nivou”, kazao je Tatar.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A3, dok će tim koji osvoji četvrtu poziciju u narednoj fazi igrati u Ligi B.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kriterijum suđenja nije bio isti za obje ekipe

Podgorica, (MINA) - Sudijski kriterijum u prvom meču polufinala plej-ofa ABA Lige, između košarkaša...