fbpx
NaslovnicaMina SportMalović i kata tim za bronzanu medalju

Malović i kata tim za bronzanu medalju

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karate reprezentativci Nikola Malović i muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, boriće se u nedjelju za bronzanu medalje medalje na turniru Serije A u Atini.

Član nikšićkog Onogošta bio je slobodan na startu takmičenja u kategoriji do 84 kilograma, u drugom kolu savladao je Slovaka Enrika Smoliga 2:0, u trećem je eliminisao Mahira Džuha iz Bosne i Hercegovine 2:1, dok je u četvrtom bio bolji od Ukrajinca Devida Šatohina 4:1.

U meču za polufinale poražen je od Grka Konstantimosa Mastroganisa 3:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repasaž.

Borbu za medalju izborio je pobjedom protiv Finca Ara Tuminena 4:1.

Protivnik u nedjeljnoj borbi za treće mjesto biće mu Makedonac Vitomir Trajkovski, koji je u polufinalu izgubio od Mastroganisa.

Malović i Trajkovski, vicešampion svijeta u konkurenciji mlađih seniora, bili su rivali i u finalu Balkanskog prvenstva, u kojem je slavio crnogorski karatista.

Foto: KSCG

Muški kata tim Bara kao drugoplasirani završio je prvi krug takmičenja (36,8), dok je u drugom osvojio treće mjesto (37,2) i izborio meč za medalju.

Protivnici za medalju biće im sastav Italije.

Rivali za bronzano odličje biće i kata timovi Perua i Turske, dok će osvajača zlatne medalje odlučiti Kuvajt i Španija.

Pobjedu na startu takmičenja u kategoriji preko 68 kilograma upisala je i Vasilisa Bujić protiv Zejne Gabalu iz Turske 4:0, dok je u drugom izgubila od Kanađanki Lili Rouz Noli 9:2.

Na startu eliminisan je i njen klupski drug iz ekipe Bara Nemanja Jovović (preko 84) od Hrvata Jakova Bunjevca.

Turnir Serije A u Atini okupio je oko 1.100 takmičara iz 73 države svijeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije