fbpx
NaslovnicaMina SportKurjaci slavili u Bijelom Polju

Kurjaci slavili u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA) – Tekbol dubl Kurjaci iz Podgorice pobjednik je trećeg uzastopnog turnira Cenogorske tekbol lige /Montenegrin Teqball League – MTL), saopšteno je iz Tekbol saveza.

Navodi se da je podgorički tim, u sastavu Marko Žarković i Andrija Jovanović, uoči završnog turnira došao na korak od odbrane titule najboljeg para Crne Gore, koja donosi i plasman na Svjetsko prvenstvo na Tajlandu.

Kurjaci su ponovo u finalu bili bolji od najvećih rivala, Veljka Ljumovića i Željka Jankovića, koji čine ekipu „Stroj LOB“.

U posljednjem meču uzbudljivog turnira, koji je odigran u dvorištu osnovne škole „Dušan Radović“, timovi iz glavnog grada priredili su pravi spektakl.

Kurjaci su slavili 2:1 (12:7, 8:12, 12:4), osvojili treći turnir i stekli deset bodova viška u generalnom plasmanu u odnosu na Stroj LOB, koji ih je porazio u prvom finalu u Ulcinju.

Turnir su podržali Opština Bijelo Polje i Centar za sport i rekreaciju tog grada, kao i Ministarstvo sporta i mladih, kroz projekat BeActive.

Za nagradni fond od 1.000 EUR nadmetalo se 16 ekipa iz cijele Crne Gore.

Žarković je kazao da su u Bijelom Polju ostvarili izuzetno značajnu pobjedu.

“Tom pobjedom maltene smo, prije završnog turnira, obezbijedili mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo krajem godine“, rekao je Žarković.

Njegovom timu dovoljan je plasman u finale završnog turnira kako bi bukirao kartu za Tajland.

Kurjaci su veliki test imali u polufinalu, protiv bjelopoljskog Borca, koji je u dva seta uspio da osvoji devet, odnosno šest poena.

Pravi spektakl viđen je u drugom polufinalu u kojem je Stroj LOB pobijedio sve bolju ekipu Bijele 2:1 (12:7, 4:12 i 12:9).

Bijelo Polje se još jednom pokazalo kao sjajan domaćin i da tekbol u centru sjevera države ima svijetlu budućnost.

Četvrti turnir Crnogorske tekbol lige donio je i nadmetanje dječaka, Intersport Boys Doubles turnir, koji je pripao Arnesu Drpljaninu i Luki Rakočeviču,.

U ljetnjoj MTL sezoni ostao je još završni turnir, kako za seniore tako i za dječake, a crnogorske ekipe očekuje i nadmetanje na posljednjem turniru Jadranske tekbol lige (ATL), čiji će domaćin biti Skoplje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kriterijum suđenja nije bio isti za obje ekipe

Podgorica, (MINA) - Sudijski kriterijum u prvom meču polufinala plej-ofa ABA Lige, između košarkaša...