fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski atletičari na mitingu u Zagrebu

Crnogorski atletičari na mitingu u Zagrebu

Podgorica, (MINA) – Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore nastupiće sjutra na međunarodnom paraatletskom mitingu Zagreb Open, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Crnogorsku atletiku predstavljaće Marijana Goranović u kategoriji F41 (bacanje kugle i diska), Maja Rajkovic (F54, bacanje koplja) i Miloš Spajić (F11, bacanju kugle).

Trener reprezentacije Veljko Čegar kazao je da očekuju dobre zultate crnogorskih atletičara uprkos činjenici da je kraj sezone.

“Na kraju rezultatski uspješne sezone nastupićemo na mitingu u Zagrebu. Ujedno to je prvo takmičenje na kojem ćemo nastupati sa kojeg će se rezultati bodovati za Svjetsko prvenstvo 2023. i Praolimpijske igre 2024. godine. Očekujem dobre nastupe, da nastupaju bez rezultatskog opterećenja jer se nalazimo na kraju takmičarske sezone”, rekao je Čegar.

Najavljeno je učešće 21 sportskog kluba i reprezentacija koje će okupiti preko 110 takmičara.

Organizator mitinga je Atletski klub osoba sa invaliditetom Uriho, Hrvatski i Zagrebački atletski savez osoba sa invaliditetom, dok su pokrovitelji Paraolimpijski odbor i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Nedjeljno takmičenje u Sportskom parku Mladost počeće u 11 sati i 30 minuta.

Nastup crnogorskih sportista u Zagrebu finansira se sredstvima Ministarstva sporta, opredijeljenim za program Paraolimpijskog komiteta Crne Gore za 2022. godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije