fbpx
NaslovnicaMina SportBjelica: Prijavljeno više od 350 učesnika i 140 naučnih i stručnih radova

Bjelica: Prijavljeno više od 350 učesnika i 140 naučnih i stručnih radova

Podgorica, (MINA) – Za Međunarodnu naučnu konferenciju Crnogorske sportske akademije (CSA) do sada je prijavljeno više od 350 učesnika iz država sa pet kontinenata koji potpisuju ukupno 140 naučnih i stručnih radova iz oblasti sportskih nauka, saopštio je organizator tog naučnog skupa.

Jubulatrna, 20. naučna konferencija biće održana od 20. do 23. aprila u Cavtatu.

“Suorganizator je Kineziološki fakultet iz Splita, dok su partneri najprestižnije naučne konferencije Fakultet sporta iz Ljubljane i Kineziološki fakultet iz Zagreba”, kazao je predsjednik naučne konferencije Duško Bjelica.

On je istakao da je konferencija na programu Evropskog koledža sportskih nauka za 2023.godinu.

“Očekujemo podršku i uključivanje u projekat Crnogorskog olimpijskog komiteta i još nekoliko olimpijskih komiteta i evropskih strukovnih saveza koji su izrazili želju da učeestvuju u okviru work šop prezentacija”, rekao je Bjelica.

Plenarni predavači su Robert C. Šnajder iz Odjela za kineziologiju, sportske studije i fizičku edukaciju Fakulteta u Brokportu, Igor Jukić sa Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ingi Thor Einarson sa Univerziteta u Rejkjaviku, Šime Veršić sa Kineziološkog fakulteta u Splitu,
Anamarija Jurčev Savićević iz Instituta za javno zdravstvo Splita i Dalmacije, Gregor Jurak sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani, Nevenka Maras sa Učiteljskog fakulteta Sveučilišta iz Zagreba i Johanes Karl sa Univerziteta u Nimburgu.

Najavljeno je da će Konferencija imati i regionalnu doktorsku školu, radni sastanak uredničkih timova najznačajnih regionalnih naučnih časopisa iz oblasti sportskih nauka, kao i nekolika work šop prezentacija iz pojedinih sportova i sportskih disciplina.

“Svi abstrakti odobrenih radova biće objavljeni u časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine koji se nalazi u najprestižnijoj svjetskoj citatnoj bazi WOS , a cijeli radovi u međunarodnom časopisu Sport Mont koji se nalazi u citatnoj bazi SCOPUS”, rekao je Bjelica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije