fbpx
NaslovnicaGlavna vijestJanović: Treninzi ponovo od srijede

Janović: Treninzi ponovo od srijede

Podgorica, (MINA) – Crnogorski sportisti od srijede ponovo će početi sa treninzima, u kontrolisanim i posebnim uslovima, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

On je najavio da će se sportske aktivnosti odvijati u tri faze.

“Prva faza omogućuje sportskim klubovima mogućnost treninga u sportskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa, ali samo individualnog, bez kontakta i duela. Individualni treninzi će se izvoditi samo uz rigorozne mjere kada je higijena u pitanju”, rekao je Janović na konferenciji za novinare.

On je najavio da će druga faza, koja bi praktično omogućavala treninge u kolektivnim sportovima, sa duelima i kontaktom, početi 18. maja.

“Posljednja, treća faza počeće 1. juna i ona podrazumijeva nastavak takmičenja za sportske klubove, ali bez priustva gledalaca”, rekao je Janović.

On se zahvalio sportistima i sportskim radnicima na strpljenju i poštovanju preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela i pokazali disciplinu.

Janović je apelovao na sportiste da se strogo pridržavaju mjera i preporuka NKT-a.

“Sve faze važiće samo ako epidemiološka slika bude na zadovoljavajućem nivou. Odgovornost je na sportistima, njihovom stručnom štabu, sportskim radnicima, rukovodstvima klubova i saveza, ali i menadžmentu sportskih objekata da sve mjere sprovedu u skladu sa upustvima”, kazao je Janović.

Prema njegovim riječima, od srijede biće omogućeno otvaranje sportskih objekata.

“Važno je da u jednom trenutku na terenu ne može biti više od osam do deset sportista. Sa trenerima maksimalno 12. Preporuka je da najmanje pola sata bude vremenski interval između treninga dvije grupe sportista”, rekao je Janović.

Sva sportska takmičenja u Crnoj Gori zaustavljena su 11. marta, a nekoliko dana kasnije prekinuti su i treninzi.

Rukometni i Odbojkaški savez u međuvremenu objavili su trajni prekid nacionalnih šampionata.

“Odluka je isključivo na savezima. Moja sugestija je da i u onim savezima, koji su donijeli odluku o prekidu šampionata, da razmotre da li postoji mogućnost da se nastavi takmičenje”, kazao je Janović.

Najčitanije