fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSReagovanje predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, Velizara Kaluđerovića

Reagovanje predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, Velizara Kaluđerovića

Reagovanje Velizara Kaluđerovića, Predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda A.D. povodom izjave bivšeg Izvršnog direktora i Predsjednika OD IRF-a, Zorana Vukčevića, koju je kao optuženi dao u Višem sudu Podgorica 28.11. ove godine, a objavili pojedini mediji.

Gospodin Zoran Vukčević, bivši Izvršni direktor i Predsjednik OD IRF-a ima pravo da se, kao optuženi, brani na način kako smatra da mu to olakšava poziciju u krivičnom predmetu koji se protiv njega vodi.

Međutim, besmisleno zvuči njegov pokušaj da sadašnje rukovodstvo IRF-a predstavi kao tužioca, a još više da je žrtva političkog progona.

Gospodin Vukčević ima problem sa optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva, koje mu na teret stavlja ozbiljno krivično djelo, protivpravno pribavljanje materijalne koristi u iznosu od 92.794,40 EUR, s ne s IRF-om. Istinu će utvrditi sud, koji je jedini za to nadležan.

Rukovodstvo IRF-a je, nakon što je upoznato da je ugovor o radu falsifikovan sa namjerom da g. Vukčeviću bude isplaćen iznos od preko 92 hiljade eura, vođeno isključivo profesionalnom obavezom da štiti imovinu IRF-a, a time i da štiti javni interes, sve to prijavilo Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore.

Od tada se nijesmo javno oglašavali po ovom pitanju, ostavljajući da optužnica SDT-a, u redovnom sudskom postupku, dobije svoj pravni epilog.

Tako će biti i ubuduće, osim u slučaju neosnovanih napada i pokušaja diskreditacije rukovodstva IRF-a, koje radi isključivo po zakonu i u javnom interesu.

Odluka nadležnog suda će biti mjera istine u tom postupku i IRF neće učestvovati u medijskom dokazivanju bilo čije vinosti ili nevinosti.

INVESTICIONO-RAZVOJNI FOND

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...