fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSPokretanje nove EU kampanje za Ekonomsko–investicioni plan za Zapadni Balkan

Pokretanje nove EU kampanje za Ekonomsko–investicioni plan za Zapadni Balkan

Kampanja #EUandYOU – Together it’s possible (mne. #EUiTI – Zajedno možemo) počinje širom Zapadnog Balkana. Ovo je druga po redu integrisana kampanja razvijena u okviru Regionalnog komunikacionog programa Evropske unije za Zapadni Balkan. Ova kampanja ističe mogućnosti i prioritetne projekte koji će biti realizovani u regionu kao dio Ekonomsko–investicionog plana EU (skr. EIP).

EIP obezbjeđuje finansiranje i ulaganja u vrijednosti od skoro 30 milijardi eura u oblastima zelene i digitalne tranzicije, povezanosti i razvoja. Ova podrška bez presedana ima za cilj da pomogne regionu da ojača nakon pandemije i otvori prilike za budući razvoj, kao i da približi Zapadni Balkan Evropskoj uniji. To podrazumijeva značajna ulaganjau:

  • rješavanje ekoloških i klimatskih izazova
  • unaprjeđivanje digitalne infrastrukture i maksimizovanje razvojnog potencijala digitalne ekonomije
  • održivu saobraćajnu infrastrukturu koja će omogućiti bolju povezanost unutar regiona i sa EU
  • prelazak na čistu energiju i postepeno napuštanje uglja, kao i veće korišćenje obnovljivih resursa

#EUiTI – Zajedno možemo je druga od tri regionalne kampanje podizanja svijesti koje Evropska komisija sprovodi tokom tri godine. Obuhvata upečatljiv multimedijalan miks koji uključuje uticajne ličnosti i aktiviste čiji rad je povezan sa ključnim temama kampanje, kao i animirane video-klipove na svaku od četiri teme. Televizija, radio, vanjsko oglašavanje, internet i društvene aktivnosti počele su 15. novembra, a trajaće mjesec dana.

Više informacija:

WeBalkans.eu
www.webalkans.eu
Sajt kampanje
www.webalkans.eu/en/together-it-s-possible

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije