fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSIzabrane najbolje aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Izabrane najbolje aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Regionalni app izazov, takmičenje koje zajednički organizuju članice Telekom Srbija grupe već šestu godinu zaredom, održano je 16. marta! Najbolje aplikacije ove godine napravili su timovi iz Gradiške, Bijelog Polja i Novog Sada

Podgorica/Banja Luka/Beograd, 17.03.2023 – Takmičenje srednjoškolaca u izradi aplikacija za mobilne uređaje, ove godine održano je po šesti put, a u njemu su učestvovali učenici iz BiH, Srbije i Crne Gore. Organizatori takmičenja su članice Telekom Srbija grupe – Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, a ove godine domaćin Regionalnog takmičenja bio je m:tel BiH.

Po pet timova iz navedenih zemalja, 16. marta su predstavili svoje pobjedničke aplikacije žiriju takmičenja, putem video-konferencije, budući da se i ove godine takmičenje održavalo on-line. Stručni žiri je za najbolje aplikacije proglasio: aplikaciju „Digitalni farmer“ tima „Monotik Digital“ iz Tehničke škole Gradiška (BiH), aplikaciju „Trebovanje“ tima „Intelecto“ iz Srednje elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja (Crna Gora) i aplikaciju „Dođi na red“ tima „Macrohard“ iz Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada (Srbija).

Specijalna nagrada za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ koja se svake godine dodjeljuje timu za naročitu inovativnost aplikacije i najinteresantniju ideju, ovoga puta pripala je timu „Tower Power“ iz Gimnazije Boljai iz Sente (Srbija) za aplikaciju „Tower Defense Game“.

U skladu sa intenzivnom podrškom integraciji mladih u digitalnu zajednicu, direktori kompanija u okviru Telekom Srbija grupe ,uputili su čestitke pobjedničkim timovim ali i svim učenicima koji su učestvovali u projektu, putem video poruke.

Izvršni direktor m:tel-a Tatjana Mandić je izrazila radost što ovaj projekat tradicionalno povezuje ljude sa istom vizijom i pokazuje spremnost talentovanih srednjoškolaca da praktično primijene znanja stečena u školi. „Kao društveno odgovorna kompanija, MTEL kontinuirano kreira idealan ambijent za produkciju ideja i pokretanje biznis planova iz oblasti informacionih tehnologija. Ubijeđeni smo da su ovakve inicijative najbolji vid podsticanja preduzetničkog duha kod mladih ljudi, jer im omogućavaju da usavrše profesionalne vještine za neka buduća zanimanja u IT sektoru.“ rekla je Mandić i poručila mladim programerima: „Bez obzira na plasman na današnjem takmičenju, imate razloga da se radujete jer ste svojim radom izborili šansu da pokažete šta znate i koliki su vaši potencijali“, naglasivši da će Telekom Srbija grupa, odnosno m:tel Crna Gora sa zadovoljstvom pratiti njihova dalja postignuća.

tatjana mandić
foto: Mtel

Kako bi čestitao svim učesnicima i ovog regionalnog takmičenja, kao i pozdravio sve koji su učestvovali u njegovoj organizaciji, generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić poslao je poruku da Telekom Srbija grupa nastoji da pruži šansu mladima, da ih ohrabri da razvijaju svoje ideje i sklonosti, kako bi i sami jednog dana postali pokretači pozitivnih promjena u svom okruženju. „Uporedo sa napretkom koji ostvarujemo razvojem savremenih usluga, prilagođenih potrebama korisnika i širenjem na nova tržišta, nastavljamo da pružamo podršku zajednici u kojoj poslujemo, i svesni značaja, posebno ulažemo u obrazovanje i razvoj generacija mladih. U vama vidimo pokretače razvoja društva, jer kroz aplikacije koje razvijate, donosite nove ideje koje obogaćuju svakodnevicu i olakšavaju snalaženje u savremenom svetu brzih komunikacija“, rekao je Vladimir Lučić.

U ime kompanije domaćina, u ime m:tel-a BiH, učesnike, mentore i žiri, putem video-poruke, pozdravila je generalna direktorka Jelena Trivan, koja je tom prilikom rekla da je ove godine u m:tel BiH stigao nikad veći broj aplikacija, da neki od takmičara učestvuju već 4. godinu zaredom i da će zbog toga kompeticja biti veoma žestoka, što pokazuje da se interesovanje za ovo takmičenje razvija. „Drago nam je da Telekom Srbija grupa pomaže da razvijamo mlade talente i nadamo se da ćemo vam pomoći da vaše aplikacije razvijete i na tržištu. Srećno!“ navela je u svom pozdravnom obraćanju Jelena Trivan.

Pobjednicima šestog Regionalnog app izazova će biti uručene nagrade u vidu vrijedne informatičke opreme, a članovi tima i njihov mentor, čiju je aplikaciju žiri ocijenio kao najinovativniju, dobiće prestižne mobilne telefone.

Kompanije u okviru Telekom Srbija grupe, svoje društveno odgovorno poslovanje i dalje će temeljiti na praksi organizovanja ovakvih i sličnih konkursa, u smislu podsticaja mladim ljudima da se bave pravim vrijednostima i svoje vrijeme ulažu u sticanje novih znanja.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

Rudar u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Rukometaši pljevaljskog Rudara plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa...