fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSD-Marin Portonovi marina privlači sve veću pažnju nautičara

D-Marin Portonovi marina privlači sve veću pažnju nautičara

Herceg Novi, 29.01.2020. D-Marin Portonovi Marina je 2020. godinu započela brojnim aktivnostima. Interesovanje za vezove u marini tokom zimskih mjeseci je veliko, i kapaciteti marine se ubrzano popunjavaju.

Da za vezove u jednoj od najljepših marina na Jadranu vlada veliko interesovanje, potvrđeno je i na najvećem sajmu nautike u zatvorenom prostoru u njemačkom gradu Dizeldorfu (održan od 18. do 26. januara 2020. godine). Na promotivnom štandu grupacije D-Marin, u okviru koje ova marina posluje zajedno sa još 10 marina na Mediteranu i nekoliko njih sa Bliskog istoka (Dubai), najveće interesovanje je iskazano upravo za D-Marin Portonovi marinu i Crnu Goru uopšte.

“Odnedavno, D-Marin Portonovi marina postala je dio prestižnog britanskog udruženja marina – TYHA, a pokrenut je i proces akreditacije marine u okviru programa dobijanja zlatnih sidara za kvalitet – Gold Anchors Scheme” istakao je Nikola Banović, menadžer D-Marin Portonovi marine.

“U marini, koja je sastavni dio prestižnog Portonovi rizorta, tokom 2020. godine planiramo niz aktivnosti koje će biti organizovane za korisnike vezova i posjetioce. Izdvojili bismo sportske i kulturno-zabavne aktivnosti poput regate koja će biti organizovana sa lokalnim jedriličarskim klubovima i renomiranim jedriličarima, ali i nastupe mjesne muzike iz Đenovića koja će u marini svirati poznate svjetske hitove tokom ljetne sezone”, dodaje Banović.

Zaposleni u D-Marin Portonovi marini kontinuirano rade na unaprijeđivanju svojih vještina u skladu sa razvojem industrije, kroz različite obuke i treninge. Primjer toga je i sertifikacija menadžera marine, gospodina Nikole Banovića, koji je dobio prestižnu britansku akreditaciju – Certified Marina Manager, prvu takvu dodijeljenu nekome iz Crne Gore i regiona.

Kako je rad na osnaživanju kadrova od velikog značaja za razvoj cijele industrije, ostvarena je saradnja i sa Pomorskim fakultetom iz Kotora čiji će studenti imati priliku da volontiraju, primjenjuju stečena znanja i razvijaju nove vještine uz sticanje iskustva iz oblasti nautike tokom ljetnje turističke sezone u marini D-Marin Portonovi.

’’Za klijente i korisnike vezova, D-Marin Portonovi marina je spremila niz povoljnosti. Jedna od takvih je i “Bring your friend” kampanja koja će vlasnicima plovila do 12m omogućiti značajne benefite ukoliko odaberu ovu luku kao svoju matičnu. Svaki korisnik veza ima obezbjeđen parking u marini, a za one koji potpišu ugovor na duže vrijeme obezbjeđeno je i garažno mjesto u okviru cijene veza. Na raspolaganju će im takođe biti i široka ponuda usluga Portonovi rizorta gdje korisnici marine imaju posebne povoljnosti.’’, zaključio je Banović.

D-Marin Portonovi marina raspolaže sa 238 vezova. U okviru marine nalazi se i granični prelaz, a od sezone 2020. će početi sa radom i benzinska stanica sa mogućnošću snabdjevanja plovila gorivom oslobođenim od poreza i akciza tzv. “duty free fuel”. Naredno internacionalno predstavljanje D-Marin Portonovi marine planirano je za sajam nautike u Istanbulu od 22. februara do 1. marta 2020.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije