fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNovi lux hotel u Kolašinu uz menadžment Splendida

Novi lux hotel u Kolašinu uz menadžment Splendida

Budva, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Montenegro stars menadžmenta, iz lanca hotelske grupe koja upravlja Splendidom, i kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts iz Kotora potpisali su ugovor o upravljanju luksuznim hotelom Montis by Splendid, koji se gradi u Kolašinu.

Izvršni direktori Montenegro Luxury Hotels and Resortsa i Montenegro stars menadžmenta, Radoica Vuković i Dušan Radulović potpisali su ugovor na period od deset godina, a projektom će, kako je najavljeno, biti otvoreno još 230 radnih mjesta.

“Radujemo se uspostavljanju saradnje sa hotelom Splendid i kompanijom koja od otvaranja primjenjuje najsavremenije tehnnologije i ima najbolju poslovnu praksu kojom se decenijama podižu standardi kvaliteta”, rekao je Vuković.

On je dodao da je izbor bio logičan imajući u vidu renome kompanije na najvažnijim emitivnim tržištima, ali i izuzetnu profesionalnost i motivisanost upravljačkog tima.

“Težimo istom cilju, a to je da goste inspirišemo raznovrsnošću kvalitetnih sadržaja i kreiramo jedinstven doživaljaj kombinovanim odmorom na planini i moru. Pojednostavljeno rečeno, želimo Splendid na planini”, poručio je Vuković.

To je prvi put u istoriji crnogorskog hotelijerstva da umjesto stranih hotelskih lanaca, strani vlasnici angažuju crnogorsku kompaniju da upravlja njihovim lux hotelom.

foto: Hotels Group Montenegro Stars

Radulović je saopštio da tu poslovnu saradnju doživljavaju kao svojevrsnu nagradu za sve što su postigli u prethodnih 15 godina rada.

“Godinama smo odolijevali interesovanju najpoznatijih hotelskih lanaca da zajednički upravljamo hotelom koji je označio prekretnicu u crnogorskom turizmu. Vjerovali smo uz domaću pamet, znanje i sposobnost i rezultatom pokazali da je moguće napraviti respektabilan, a crnogorski brend”, naveo je Radulović.

On je dodao da su na 15-i rođendan došli u situaciju da preuzmu upravljanje raskošnim hotelskim rizortom na sjeveru Crne Gore, u godini koja je po svemu za zaborav.

“Koliko god imponuje, očekivanje investitora motiviše da još bolje ispunimo zadatak i doprinesemo unapređenju turističke ponude Kolašina. Dodatno nas obavezuje gotovo urođeno gostoprimstvo Kolašinaca. Daćemo sve od sebe da opravdamo njihovo, očekivanje gostiju i naših parntera”, rekao je Radulović.

Hotel Montis by Splendid projektovan je po principima energetske efikasnosti, a smješten je pored rijeke Tare, na samo pet minuta od centra grada. Imaće 238 komfornih soba.

Prvi put u okviru jednog rizorta biće otvoren i najsavremeniji 3D bioskop. Spa centar je projektovan na 1,2 hiljade kvadratnih metara, u okviru kojega će uz prepoznatljive spa sadržaje gostima na raspolaganju biti i Slana soba.

“Kao posebna atrakcija najavljen je zatvoreno-otvoreni bazen, kao i hotelski trg, koji će tokom sniježnih, zimskih mjeseci biti pretvoren u Lounge bar sa privremenim pop-up strukturama”, najavili su iz uprave Montenegro Luxury Hotels and Resorta.

Uz hotelsku Pivnicu, koja zamišljena kao Gradska kafana, ponudu će upotpuniti i sportsko-rekreativni sadržaji, dječji klub i skijaška soba sa garažom sa posebnim akcentom na pejzažnu arhitekturu.

U okviru rizorta biće izgrađene tri posebne apartmanske zgrade sa mnoštvom zajedničkih ekskluzivnih sadržaja. Zainteresovani investitori, odnosno kupci, tako će moći da konkurišu za ekonomsko državljanstvo.

Investicija premašuje 25 miliona EUR, a do sada je u okviru prve faze uloženo preko sedam miliona. Planirano je da Montis Mountain Resort bude završen u ljeto 2024. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije