fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMarković: Vlada spremna da ponese teret ovog trenutka

Marković: Vlada spremna da ponese teret ovog trenutka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je predano radila da obezbijedi dodatni finansijski potencijal za podršku građanima i privredi i spremna je da ponese i teret i odgovornost složenog i zahtjevnog trenutka, saopštio je premijer Duško Marković.

“Radili smo predano da obezbijedimo dodatni finansijski potencijal za podršku građanima i privredi. Državni budžet pripada svakom građaninu i Vlada je spremna da ponese i teret i odgovornost ovog složenog i zahtjevnog trenutka”, rekao je Marković na sjednici Vlade.

On je dodao da je za državu poput Crne Gore, koja je na putu sveukupnog razvoja, kriza stigla u trenutku koji ne ostavlja prostor za oklijevanje ili neodlučnost kada je u pitanju očuvanje ekonomije i zaštita standarda njenih građana.

Vlada bi danas trebalo da usvoji drugi paket mjera podrške građanima i privredi u cilju smanjenja negativnih efekata pandemije koronavirusa, koji, između ostalog, podrazumijeva subvencije za zatvorene i ugrožene djelatnosti, zaposlene na plaćenom odsustvu, karantinu ili izolaciji, kao i za novo zapošljavanje.

Najčitanije