fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 20 pritužbi

Evidentirano 20 pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 20 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se uglavnom žalili na neizdavanje fiskalnih računa i to u prodavnici Amazonia u Herceg Novom, cvjećari Iris u Baru i marketu u Rožajama. Evidentirane su i pritužbe na nepoštovanje mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa i to u kladionici Volcano u Bijelom Polju, marketu Voli na Cetinju i kafe baru Ivangrad u Beranama.

Građani su se žalili da su zaposleni u preduzeću Jasen u Pljevljima neosigurani, ne dobijaju slobodne dane i ne poštuju epidemiološke mjere, dok firma Euro-unit Montenegro iz Podgorice, koja se bavi dostavom proizvoda preko kurira, nezakonito naplaćuje dostavu i ne izdaje fiskalne račune.

Evidentirana je i pritužba na neljubaznost zaposlenih u Domu zdravlja Bar, kao i rad na crno prodavnice suhomesnatih proizvoda na barskoj zelenoj pijaci.

Prošle sedmice je građanka Budve tražila objašnjenje inspekcije jer poslodavac, čije je preduzeće zatvoreno usljed pandemije, tvrdi da nije u mogućnosti da zaposlenima isplati zaradu pošto mu država još nije uplatila subvencije.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje, rupe na putu, otvoreni šaht, otpad i udubljenje na trotoaru, iskrivljen putni branik i smeće.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Najčitanije