fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZoom došao do 300 miliona korisnika

Zoom došao do 300 miliona korisnika

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Aplikacija za video konferencije, Zoom, prvi put ima više od 300 miliona korisnika, ali kritike pretplatnika zbog masivnih sigurnosnih problema ne prestaju.

Video usluga Zoom u decembru prošle godine, prije izbijanja koronavirusa, imala je deset miliona korisnika, ali je njena popularnost naglo skočila u vrijeme pandemije i raste i dalje uprkos sirgurnosnim prazninama.

Broj glasova koji govore protiv Zoom-a se povećava, pa je tako automobilska kompanija Daimler nedavno odbila tu uslugu za poslovne potrebe, prenose Nezavisne novine.

Usluga video konferencije prvobitno je dizajnirana za korišćenje u kompanijama.

Međutim, u trenutnoj krizi, Zoom je ukinuo ograničenja besplatne upotrebe i tako postao popularna platforma za studijske časove i komunikaciju u porodicama.

Zoom, koji se na polju video usluga nadmeće s Microsoftovim Teamsom i Ciscovim Webexom, pokušava da “utiša kritike”.

Kompanija je najavila da će izmijeniti šifriranje nakon što su se korisnici više puta žalili da servis nije zaštićen, zbog čega je pokrenuta i parnična tužba u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Osim toga, široka upotreba takođe je pokrenula problem takozvanog “zoom bombardovanja”, u kojem neovlašćene osobe ulaze u seansu onih čiji je ID broj postao javan.

Nova verzija za aplikaciju, koja se očekuje, trebalo bi to da spriječi u budućnosti. Uz to, organizator video poziva sada može odlučiti koji će se podatkovni centri koristiti u kojoj regiji.

Kompanija je, nakon kritika, odložila razvoj novih stavki za tri mjeseca, kako bi se fokusirala na rješavanje problema.

Najčitanije

Kriterijum suđenja nije bio isti za obje ekipe

Podgorica, (MINA) - Sudijski kriterijum u prvom meču polufinala plej-ofa ABA Lige, između košarkaša...