fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZaposleni Port of Adrie izloženi nizu nepravdi 

Zaposleni Port of Adrie izloženi nizu nepravdi 

Bar, (MINA-BUSINESS) – Zaposleni u kompaniji Port of Adria izloženi su nizu nepravdi od 2009. godine, saopštili su iz Sindikalne organizacije zaposlenih tog preduzeća i dodali da će nastaviti da se bore za svoja prava i da će pravdu potražiti u Strazburu.

Predsjednik Sindikata Port of Adria, Zoran Martinović, kazao je da su radnike prevarili Vlada, Savjet za privatizaciju i poslanici Skupštine koji su u decembru 2013. glasali za privatizaciju, ali i pravosudni sistem Crne Gore i kompanija kojoj je omogućeno da se tako ponaša.

“Ono što radnike najviše boli je što smo oštećeni mi koji od svojih zarada finasiramo Vladu i sudstvo i poslanike. Nastavićemo da se borimo za svoja prava i pravdu ćemo na kraju morati da potražimo u Strazburu, a to znači da će teret i troškove prevare zaposlenih u Port of Adria platiti građani Crne Gore”, naveo je Martinović u saopštenju.

On je kazao da je Vlada u januaru 2014. godine, nakon raspisanog tendera i na osnovu samo jedne validne ponude, prodala većinski paket akcija Kontejnerskog terminala i generalnih tereta (KTGT) za, kako je ocijenio, mizernih osam miliona EUR.

“Na burnu reakciju javnosti i radnika KTGT, članovi Savjeta za privatizaciju na čelu sa Milom Đukanovićem su tvrdili da je cijena prodaje niska zato što je kupac ponudio odličan investicioni program, a da je sastavni dio ugovora o kupoprodaji i kolektivni ugovor Luke Bar, koji je veoma povoljan za zaposlene i da nema razloga za zabrinutost”, rekao je Martinović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru