fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa sada ne planiraju nove kreditne proizvode

Za sada ne planiraju nove kreditne proizvode

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NLB banka za sada ne planira nove kreditne proizvode za građane i preduzeća usljed epidemije koronavirusa, ali će pažnju usmjeriti na unapređenje i prilagođavanje postojećih, saopštili su njeni predstavnici.

„Paleta kreditnih proizvoda za građane je veoma široka te se novi proizvodi za sada ne planiraju. Ono što će biti predmet pažnje jeste unapređenje i prilagođavanje postojećih proizvoda“, kazali su iz NLB-a agenciji Mina-business.

NLB banka je, kako su naveli njeni predstavnici, u najkraćem roku reagovala prilikom prvih informacija o mogućim zdravstvenim mjerama vezanih za pojavu epidemije COVID-19.

„Tom prilikom je sa većinom klijenata zajednički definisala plan mjera sa ciljem podrške da preduzeća što lakše izađu iz mogućih problema sa likvidnošću“, rekli su iz banke.

Kako su objasnili, analizom je utvrđeno da je u ovom momentu najbitnije brzo reagovati u segmentu kreditiranja likvidnosti, ali i naći načine za pojednostavljenje procedura za njihovo odobravanje, kako bi se od negativnih posljedica sačuvali privrednici i zaposleni u njihovim preduzećima.

„Posebna kreditna linija za likvidnost preduzeća je operativna po posebnim cjenovnim uslovima, a za te kredite ne naplaćujemo troškove obrade. Na taj smo način omogućili našim klijentima da lako dođu do likvidnih sredstava čime smo smanjili mogućnost za eventualna otpuštanja zaposlenih u ovim kompanijama“, dodali su iz banke.

NLB banka je pojednostavila i realizaciju kredita bez dolaska u banku, kako bi i na taj način dali dodatni doprinos čuvanja socijalne distance i preporuka Instituta za javno zdravlje.

Iz NLB banke su saopštili da svakom klijentu prilaze na individualan način, tražeći najbolje rješenje.

“Za klijente koji ostanu bez posla, a kao posljedica COVID-19, banka će primijeniti olakšice koje su predviđene i mjerama Cenralne banke (CBCG) u vidu restrukturiranja postojećih obaveza”, zaključili su iz banke.

Najčitanije