fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVW otkrio nepravilnosti u novom softveru

VW otkrio nepravilnosti u novom softveru

Frankfurt, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Volkswagena (VW) informirali su vlasti o nepravilnostima koje su otkrivene prilikom pregleda novog softvera koji bilježi podatke o emisiji štetnih gasova iz dizel motora.

Iz VW-a tvrde kako su nepravilnosti otkrivene kod dizel vozila s 1,2 litrenim motorom u modelu EA 189. Kompanija je odustala od pokušaja da ažurira softvere zahvaćenih dizel vozila kao zaštitnu mjeru, prenosi SEEbiz.

Iz državnog tijela nadležnog za saobraćaj potvrdili su da su upoznati s problemom.

Predstavnici VW-a su kazali da su već dogovorili sastanke s predstavnicima vlasti početkom januara kako bi obavili dodatna testiranja i analizirali problem.

Proizvođač automobila iz Volfsburga u 2015. je priznao da je manipulisao softverom koji prikuplja podatke o emisiji štetnih gasova u milionima dizel vozila.

Američka agencija za zaštitu okoline utvrdila je tada da je Volkswagen namjerno programirao softvere za TDI dizel motore da aktiviraju kontrolu emisije štetnih gasova samo tokom testiranja, što je dovodilo do toga da su emisije nitrogen oksida zadovoljavali američke standarde tokom testiranja, ali su emitovali do 40 puta više pri stvarnoj vožnji.

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...