fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada spremna da ekspertski i budžetski podrži sve zdrave projekte

Vlada spremna da ekspertski i budžetski podrži sve zdrave projekte

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Svaki progres koji se bude desio u Nikšiću će se i te kako osjećati u cijeloj Crnoj Gori, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da je Vlada spremna da ekspertski i budžetski podrži sve zdrave projekte.

Krivokapić se, zajedno sa ministrima prosvjete, nauke, kulture i sporta i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vesnom Bratić i Aleksandarom Stijovićem, u okviru radne posjete Nikšiću sastao sa predstavnicima nikšićke lokalne samouprave, na čelu sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da je zadovoljan što se nalazi u gradu kojeg pamti u njegovom privrednom usponu, dok je bio lokomotiva crnogorske privrede i šire.

On je poručio da je zadatak nove vlasti na državnom nivou, ali i lokalne samouprave, da građanima Nikšića ponude nove privredne perspektive, koje će se temeljiti na održivim, ekološkim principima.

Kovačević je rekao da se kao čelnik Opštine nada da će u Vladi imati partnera koji ima razumijevanje za brojne lokalne probleme koji su naslijeđeni.

On je upoznao Krivokapića sa stanjem u Željezari i Metalcu, kao i sa nepostojanjem mehanizama na lokalnom nivou kako bi doprinijeli poboljšanju situacije u tim kolektivima.

„Lokalna samouprava suočena je sa problemom otvaranja novih radnih mjesta. Administraciju je potrebno ‘ojačati’ novim radnim mjestima u realnom privrednom sektoru”, poručio je Kovačević.

Pored brojnih životnih pitanja koja opterećuju lokalnu vlast i građane Nikšića, Kovačević je naveo da mnogi Nikšićani već oko 30 godina ne mogu da dođu u posjed crnogorskog državljanstva, te da je od izuzetne važnosti za budućnost Nikšića, kao studentskog grada, njegove kulture i duhovnosti, da Filološki fakultet ostane u tom gradu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije