fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše žena u odborima direktora unaprijediće ekonomsku perspektivu Crne Gore

Više žena u odborima direktora unaprijediće ekonomsku perspektivu Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Povećano prisustvo žena u odborima direktora, kako u velikim privatnim, tako i u državnim preduzećima, daće značajan doprinos unapređenju ekonomske perspektive Crne Gore, saopštio je lider Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević.

On je kazao da su u Crnoj Gori žene uvijek bile temelj društva i nezaobilazna podrška ekonomiji.

„Njihova mudrost i razboritost su nas vodili kroz mnoge izazove vjekovima“, saopštio je Knežević izražavajući podršku programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja Women on Boards, koji realizuje Investiciono-razvojni fond (IRF) u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

Knežević je dodao da se oduvijek borio za jednakost i inkluziju i za bolje i prosperitetnije društvo, poručujući da je vrijeme da se suštinski, a ne kozmetički, zemlja mijenja nabolje.

“Vrijeme je za nove teme koje dokazano doprinose ekonomskom i sveukupnom društvenom napretku. Stoga mi je zadovoljstvo da podržim projekat Women on Boards, koji će osnažiti žene u Crnoj Gori na pozicijama ekonomskog odlučivanja”, poručio je Knežević.

On je najavio da će DNP podržati predložene izmjene Zakona o privrednim društvima, kojim će se velike kompanije i zakonski obavezati na značajnije veći broj predstavnika manje zastupljenog pola u odborima direktora, u skladu sa pravnom tekovinom EU.

“Svi zajedno moramo dati svoj doprinos da Crna Gora bude društvo jednakosti i ekonomskog napretka i da iniciramo što više projekata, kao što je Women on Boards“, zaključio je Knežević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa 2

Vremenska prognoza: Danas kiša, temperatura do 24 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno...

Real na fajnl-foru