fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliko interesovanje za jesenja putovanja

Veliko interesovanje za jesenja putovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici turističkih agencija zadovoljni su ovogodišnjim interesovanjem građana za jesenja putovanja, a neke od njih su prodale skoro sve aranžmane.

Iz agencije Gallileo agenciji Mina-business su rekli da jesenja putovanja uvjek privlače veliku pažnju i interesovanje, tim prije što značajan broj stanovnika Crne Gore, zbog ljetnje sezone, nije u prilici da putuje od juna do oktobra.

“Posebno je izraženije interesovanje putnika iz primorskih gradova Crne Gore. Tako smo ove jeseni imali zaista veliko interesovanje i tokom oktobra i novembra. Imaćemo oko 20 realizovanih putovanja, ka stranim destinacijama”, kazali su predstavnici Gallilea.

Oni su naveli da su ove jeseni imali nekoliko aranžmana koji su privukli veliku pažnju putnika.

“Uz one standardne destinacije poput Rima, Istanbula, Barselone, Pariza, Atine, možemo istaći da smo veliko interesovanje imali za putovanje u zemlje Beneluksa, Kapadokiju, Izrael, jugoistočnu Tusrku, kao i za jedan potpuno novi aranžman za Toskanu, koji podrazumijeva obilazak same unutrašnjosti ove prelijepe italijanske regije, sa manjim gradovima i mjestima, kao i obilascima vinarija, što je posebno oduševilo ljubitelej vina”, saopštili su iz Gallilea.

Cijene aranžmana se, kako su kazali, nijesu bitnije mijenjale u odnosu na prethodni period.

“Uglavnom su se autobuski aranžmani kretali od 120 EUR do 365 EUR u zavisnosti od destinacije i broja dana. Avionski aranžmani su nešto skuplji, zbog vrste prevoza i nešto veće kategorije hotela. Tako da su putovanja koja su podrazumijevala avionski prevoz koštala između 450 EUR i hiljadu EUR”, precizirali su predstavnici Gallilea.

Oni su objasnili da su to cijene za organizovane grupne aranžmane, koji podrazumijevaju kompletnu uslugu i organizaciju, koju čeni prevoz do destinacije, hotelski smještaj, usluge vodiča, kao i ostale usluge tokom putovanja.

“Individualni aranžmani koji uglavnom podrazumijevaju samo rezervaciju hotelskog smještaja i prevoz do destinacije su jeftiniji”, rekli su iz te turističke agencije.

Iz Gallilea su saopštili da se uvijek trude da u ponudu uvrste neke nove destinacije.

“Ove jeseni veliku pažnju privukao je aranžman za zemlje Beneluksa, koji je realizovan u dva termina tokom oktobra. Novitet u našoj ponudi je i aranžman za jugoistočnu Tursku, koji je takođe rasprodat”, naveli su iz agencije.

Iz turističke agencije Guliver agenciji Mina-business su saopštili da i ove godine bilježe blagi rast interesovanja građana za jesenja putovanja.

“Raduje nas da građani Crne Gore imaju priliku da izdvoje svoje vrijeme i budžet u planiranju slobodnih dana van Crne Gore. Ove godine smo imali 20 jesenjih destinacija i svi polasci su realizovani”, kazali su iz Gulivera.

Od avionskih destinacija najveće interesovanje je bilo za Andaluziju, Barselonu, Dubai, Pariz, Milano, Minhen i Rim.

“To su aranžmani koji se obično rasprodaju i do mjesec pred polazak. Kada su u pitanju autobuske destinacije, veliko smo interesovanje imali za Istanbul gdje su dva termina polaska, Toskanu, Italiju i Azurnu obalu, Prag, Siciliju”, dodali su iz Gulivera.

Kada su u pitanju cijene aranžmana, iz Gulivera su poručili da se uvijek trude da zadrže cijene na istom novou i pored globalnih promjena trendova putovanja i povećanjima troškova.

“Razmišljamo uvijek o potrebama tržišta i vjerujemo da imamo aranžmane pristupačne gotovo svima. Aranžmani su se kretali od 99 EUR  za petodnevni aranžman za Solun ili Sofiju, odnosno od 169 EUR za Istanbul i Prag kao šestodnevne aranžmane. Kada su u pitanju avio aranžmani najpovoljnija opcija je bio Milano od 299 EUR po osobi. Tu su naravno uvijek i povoljnosti plaćanja na rate”, precizirali su predstavnici Gulivera.

Oni su saopštili da ove jeseni nije bilo novih destinacija, ali je bilo novih načina da dođu do postojećih.

“Tako na primjer više ne idemo iz Dubrovnika za Barselonu, već iz Podgorice i isto tako iz Tivta za Pariz, jer se otvaraju nove niskobudžetne linije. Nadamo se da će se ovakva praksa nastaviti, kako kod boljeg povezivanja postojećih destinacija, tako i za otvaranje novih”, naveli su iz Gulivera.

Iz agencije Montesol Travel su kazali da je interesovanje za jesenja putovanja bilo bas veliko.

“Veliki broj nasih jesenjih putovanja je realizovan ili su u toku realizacije. Svi nasi postavljeni aranžmani su realizovani”, dodali su iz Montesola.

Najpopularnije destinacije ove jeseni su bile Istanbul, Azurna obala, Prag, Toskana, Sicilija, Andaluzija, Rim, Pariz, Barselona, Minhen, Milano.

“Pored njih, imali smo ove jeseni i aranžmane za Moskvu i Sankt Petersburg, Dubai, Provansu, Kapadokiju”, rekli su iz Montesola.

Cijene aranžmana su uglavnom ostale na prošlogodisnjem nivou.

“Nove destinacije su bile Provansa, Moskva i Sankt Petersburg, i Kapadokija”, zaključili su iz Montesola.

Najčitanije

Budućnost ubjedljiva u Baru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Baru ekipu Mornar Barskog...