fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVažno snažiti preduzetničku kulturu

Važno snažiti preduzetničku kulturu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je odlučna da podrži svaku iskru razvoja u Crnoj Gori, pri čemu je važno permanentnim naporima osnažiti preduzetničku kulturu u državi, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je na otvaranju Međunarodne berze preduzetničkih ideja, organizovanoj na Univerzitetu Donja Gorica, kazao da crnogorsko društvo i dalje karakteriše dominantna želja radno sposobnog stanovništva za zaposlenjem u državnim službama.

“To je nerijetko praćeno odsustvom kreativnosti i inovacija, što sve za posljedicu ima državnu administraciju koja je češće dio problema nego servis preduzetnicima, kao nosiocima privrednog razvoja”, rekao je Marković.

Zato je, kako smatra, veoma važno da se permanentnim naporima, koji rezultiraju događajima poput ovog, osnaži preduzetnička kultura u Crnoj Gori.

“Da gradimo sistem zasnovan na vrijednostima stvaranja, odnosno vrijednostima preduzetničkog društva. To je najbolji put za ubrzani ekonomski razvoj i bolji kvalitet života svih naših građana“, naveo je Marković.

U Crnoj Gori, kako je poručio, danas nema prečeg posla od unaprjeđenja kvaliteta života svih građana.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Crogorski fudbaleri četvrtoplasirani u Staroj Pazovi

Podgorica, (MINA) - Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore kao četvrtoplasirana završila je nastup na...