fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUtvrđen urbanistički projekat za hotel Galeb

Utvrđen urbanistički projekat za hotel Galeb

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izgradnja hotela Galeb u Ulcinju korak je bliže realizaciji, nakon što je Vlada na posljednjoj sjednici utvrdila Nacrt izmjena urbanističkog projekta za lokalitet na kojem je planirana gradnja.

Područje zahvata izmjena urbanističkog projekta za hotel iznosi 4,33 hektra, a granicom je obuhvaćen prostor nekadašnjeg hotela Galeb, sa pripadajućim dijelom obale mora. Dio zahvata površine 1,89 hektara je u zoni Morskog dobra i u planskoj podjeli zone pripada Sektoru 64 – Pinješ – Borova šuma, piše Pobjeda.

“Cilj izrade izmjena urbanističkog projekta, prema programskom zadatku, je obezbeđenje planskih uslova za izgradnju luksuznog hotela visoke kategorije uz uspostavljanje prepoznatljive arhitektonske fizionomije kompleksa, kao dijela urbane morfologije, a sve u skladu sa planskim opredeljenjma, smjernicama i kriterijumima sadržanim u planskoj dokumerntaciji višeg reda”, objašnjeno je iz Vlade.

Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da organizuje i javnu raspravu o Nacrtu i da nakon toga utvrdi prijedlog izmjena urbanističkog projekta.

Kompanija Sunny Palace iz Kotora je u martu 2021. godine kupila od podgoričkog Rokšpeda zemljište iznad poluostrva Suka i preuzela obavezu gradnje novog hotela, uz ulaganje 15 miliona EUR. Prema najavama vlasnika, investicija će premašiti dogovoreni iznos.

Kako je nedavno saopšteno, izgradnja hotela bi trebalo da počne do kraja godine, a jedan od preduslova je usvajanje izmjena i urbanističkog projekta.

Rokšped je 2006. godine kupio hotel Galeb, koji je potom srušio, a na toj lokaciji je trebalo da izgradi novi hotel.

Vlasnici kompanije Sunny Palace su Vitalij Gornij i Radoica Vuković. Gornij, koji je dobio crnogorsko državljanstvo u programu ekonomskog državljanstva 2021. godine, vlasnik je još dvije kompanije u Crnoj Gori. Riječ je o tivatskoj firmi Luxfield Marchants inc, registrovanoj za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada 2018. godine i kotorskoj Montenegro Luxury Hotels and Resorts, registrovanoj 2020. godine za hotelsko poslovanje.

Radoica Vuković je vlasnik kotorske kompanije Golden group, registrovane 2014. godine za razradu građevinskih projekata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije