fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryU julu preuzeto tri odsto više energije

U julu preuzeto tri odsto više energije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Korisnici elektrodistributivnog sistema su u julu preuzeli ukupno 245,45 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) su saopštili da je u julu preuzeto i oko 14 odsto više električne energije u odnosu na jun.

„Najviše električne energije, ili gotovo 35 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja“, navodi se u saopštenju CEDIS-a.

U julu je očitano skoro 373 hiljade mjernih mjesta ili 93 odsto od ukupnog broja. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Iz CEDIS-a je saopšteno da su ekipe Sektora za održavanje u julu 2,23 hiljade puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 205,72 hiljade EUR.

„Tokom juna i jula završeni su radovi na izgradnji 20 objekata za distribuciju električne energije čija je vrijednost oko 508 hiljada EUR, od čega je najviše sredstava izdvojeno za rekonstrukciju i izgradnju šest trafo-stanica na području ulcinjske opštine. U tom periodu bila je aktuelna i izgradnja 11 distributivnih objekata ukupne vrijednosti oko 865 hiljada EUR“, precizira se u saopštenju.

Na distributivnu mrežu je tokom jula priključeno 1,01 hiljada novih korisnik.

„U julu je na području Crne Gore ugrađeno 2,86 hiljada novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 312 hiljada, čime je pokriveno oko 78 odsto konzuma“, rekli su iz CEDIS-a.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 397 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Najčitanije

Podgorica, kisa 2

Vremenska prognoza: Danas kiša, temperatura do 24 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno...

Real na fajnl-foru