fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU januaru podnijeto 176 zahtjeva za otvaranje stečaja

U januaru podnijeto 176 zahtjeva za otvaranje stečaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) je u januaru podnijela zahtjeve za pokretanje stečajnog postupka kod 176 poreskih obveznika, čija je ukupna vrijednost duga 8,33 miliona EUR.

„Ta aktivnost biće nastavljena i narednih mjeseci, kada će Privrednom sudu biti predati predlozi za otvaranje stečaja kod svih obveznika koji su izašli iz reprograma, a ne mogu da izmire dug, kao i kod značajnog broja ostalih dužnika kod kojih mjere naplate nijesu dale efekat“, rekli su Vijestima predstavnici PU.

Oni su podsjetili da su u prethodnom periodu ukinuli rješenja o reprogramu za više od 1,5 hiljada poreskih obveznika, zbog kašnjenja s izmrivanjem reprogramiranih i tekućih obaveza, te da im je na taj način dospio ukupan dug.

„Svi ti obveznici u kontinuitetu su predmet svih dostupnih mjera prinudne naplate, a krajnja mjera je predlaganje stečajnog postupka nakon što se iscrpe ostali mehanizmi naplate“, objasnili su iz PU.

Oni su, na pitanje koliko je takvih postupaka pokrenuto prošle godine, odgovorili da su od početka primjene Zakona o reprogramu podnijeti predlozi za otvaranje stečaja kod 42 poreska obveznika s ukupnim dugom od preko šest miliona EUR.

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru