fbpx
NaslovnicaGlavna vijestU državnom organu isplaćena zarada od oko 61 hiljadu EUR

U državnom organu isplaćena zarada od oko 61 hiljadu EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori deset najvećih bruto plata u martu kretalo se u iznosima od 110 hiljada EUR do 64,7 hiljada EUR, od kojih je 88 hiljada EUR bruto izdvojeno za zaposlenog u jednom državnom organu.

To su pokazali podaci Uprave prihoda i carina (UPC) koji su dostavljeni portalu RTCG.

Računica kaže da bruto plata sa porezima i doprinosima od 88 hiljada EUR neto iznosi oko 61 hiljadu EUR.

Kako su objasnili u UPC za sve bruto iznose, koje su proslijedili, osnov za obračun je zarada, prenosi portal RTCG.

Dvije najveće bruto zarade u martu ove godine isplaćene su u sektoru monetarnog posredovanja i iznosile su oko 110 hiljada EUR i 92 hiljade EUR, a dobili su ih crnogorski i državljanin Austrije.

Treća najveća bruto zarada u martu registrovana je u državnom organu i iznosila je oko 88 hiljada EUR, ali kako je saopštila Uprava prihoda i carina nije navedeno da li je uplaćna našem ili stranom državljaninu.

UPC ne može da saopšti o kojem državnom organu je riječ.

U trgovini na malo, prema podacima koji su dostavljeni, za jednu bruto zaradu izdvojeno oko 86,7 hiljada EUR i to je četvrta najveća plata u martu. Isplaćena je državljaninu Srbije.

Peto mjesto među najvećim platama zauzima zarada iz sektora kompjuterskog programiranja, iznosila je bruto oko 85 hiljada EUR, a isplaćena je državljaninu Bjelorusije.

U monetarnom posredovanju isplaćene su još tri plate među deset najvećih u Crnoj Gori. I to u iznosima od 82 hiljade EUR bruto državljaninu Crne Gore, 81 hiljada EUR državljanu Austrije i našem građaninu oko 67 hiljada EUR.

U sektoru konsultantskih usluga u martu je isplaćena zarada od 77,8 hiljada EUR crnogorskom državljaninu, dok je bruto zarada jednog državljanina Njemačke, zaposlenog u putničkoj agenciji, iznosila oko 64,75 hiljada EUR.

Monstat nije još objavio podatke o prosječnoj zaradi za mart, ali oni iz februara pokazuju prosječna bruto plata iznosila 958 EUR, što znači da je 115 puta manja od najveće bruto zarade u martu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije